Világszintű krikettadatbázis

Üdvözlet a Krikettgalaxis adatbázisában!

Adatbázisunk jelenleg ennyi adatlapot, adatot tartalmaz:

Játékosok: 9749

Rokonsági kapcsolatok a játékosok (és esetleg játékvezetők) között: 438

Nemzetközi (válogatott-) mérkőzések: 11427

Klubmérkőzések: 2432

Dobásról dobásra részletezett mérkőzések: 1366

Kiesések szöveges leírása: 164

Egyéb szöveges kommentársor: 338

Pályák, stadionok: 551

Válogatottak: 199

Klubcsapatok: 41

Tornák, bajnokságok: 175

Játékvezetők: 280

Összesen: 24854 darab adatlap

És akkor még nem is beszéltünk a több ezer települést és közigazgatási egységet tartalmazó földrajzi adatbázisról!

Tudni kell, hogy a nemzetközi mérkőzések (a 3 hivatalosan elfogadott formátumban, férfi és női nemben egyaránt) 1877-től 2021-ig (azaz 145 év terjedelmében!) 100%-ban benne vannak az adatbázisban, és az idei évből is legfeljebb csak a legfrissebbek hiányozhatnak esetleg.

A klubszintű mérkőzések közül a világ legjelentősebb Húsz20-as bajnokságainak összes meccse szintén fel van töltve az adatbázisba (illetve itt is igaz, hogy esetleg a legfrissebbek még nem biztos). Ezek a bajnokságok a következők:

  • IPL (India)
  • BBL (Ausztrália, férfi és női)
  • PSL (Pakisztán)
  • CPL (Karib-térség, férfi és női)
  • LPL (Srí Lanka)

Terveink szerint 2023-tól, amikor majd elindul az amerikai MLC is, azt is ugyanígy föl fogjuk vinni az adatbázisba. Igaz ugyan, hogy az nyilván nem lesz olyan erős, mint például ezek az előzőek, de az érdeklődés már most óriási iránta, és biztosak lehetünk benne, hogy amit az amerikaiak ilyen komolyan, ilyen sok pénzt befektetve elkezdenek, abból pár év múlva valami jelentős dolog fejlődik ki.

És ugyancsak 2023-ra tervezik a bivalyerős dél-afrikai SA20 és a világsztárokkal teletűzdelt arab emírségekbeli ILT20 liga indulását is: természetesen majd ezek is meg fognak jelenni a Krikettgalaxison. És még később valószínűleg be fogjuk tenni a már régebb óta működő, kicsit gyengébb, de azért jó színvonalú bangladesi BPL-t is.

Célunk, hogy az adatbázis nem csak hatalmas méretű, de minden tekintetben rendkívül pontos is legyen. Ennek ellenére a sok millió adat között előfordulhat egy-egy hiba. Kérünk, ha szembetalálkozol egy hibával, mindenképpen jelezd nekünk! Üzenetküldési lehetőség a lap alján.

Néhány egyszerű kimutatásunk is van már, de még ez is csak a kezdet, később bővülni fog a paletta.