Joe Burnsszel erősít az olasz krikett

2024. május 29. – Szerző: Krikettgalaxis

A többek között korábban már 23 teszten is játszó ausztrál játékos, Joe Burns anyai ágon Olaszországból származik – most pedig úgy döntött, a jövőben az olasz válogatottban szeretne játszani. Kevesebb mint két hét múlva már láthatjuk is.

Egy kis olasz finomság (illusztráció)Egy kis olasz finomság (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Olaszország a leggyorsabban feltörekvő európai krikettválogatottak közé tartozik ezekben az években, nem kis részben azért, mert több, a világ más részein már igen sok tapasztalatot szerzett játékos megjelent a válogatottjukben. Elég csak három dél-afrikaira gondolni: Jade Dernbach, Gareth Berg és Wayne Madsen például százas nagyságrendben is játszott már első osztályú, A-listás és Húsz20-as krikettmeccseket.

A legújabb hír pedig az, hogy Joe Burns, a korábbi ausztrál válogatott játékos is az olaszokhoz igazol: anyai nagyszülei révén, akik Olaszországból vándoroltak ki Ausztráliába, ez érthető is. Burns, a 34 éves jobbkezes ütős 160 első osztályú, 85 A-listás és 88 Húsz20-as mérkőzésen van túl, az ausztrál nemzeti együttesben pedig 23 teszten és 6 ENN-en lépett pályára. Legutóbb a Sheffield Shield első osztályú bajnokságban játszott a Queenslandben, de ott már nem tartottak rá igényt, és lejárt a szerződése a BBL-beli Melbourne Starsnál is.

Burns a napokban egy 85-ös számmal ellátott olasz mez képét tette közzé közösségi oldalán: ez a szám lesz az övé a válogatottban – és saját klubjában ez volt a mezszáma februárban elhunyt, 1985-ös születésű bátyjának is, akiről most ezzel a megosztással emlékezett meg. Miután szólt bátyjáról, kitért saját magára is: mint említette, büszke rá, hogy Olaszországot képviselheti a júniusi vébéselejtezőn. Mint fogalmazott: bár a római pályák igen messze esnek a Gabbától, az MCG-től vagy attól az udvartól, ahol ő felnőtt, de mégis úgy érzi: hazatért. Végül a következő szóval fejezte be bejegyzését: Grazie.

A 2026-os világbajnokság selejtezője több körben zajlik majd, Olaszország abban lesz érdekelt, amelyik június 9-től 16-ig tart majd. Ellenfeleik Franciaország, Luxemburg, a Man-sziget és Törökország lesznek. A győztes még nem jut ki rögtön a világbajnokságra, további selejtezőkör vár rájuk.


Alapból nem látható kép
×