Továbbra sem tud nyerni Anglia európai ellenféllel szemben

2024. június 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Bármilyen hihetetlen is, de a Húsz20-as vébék történetében az angol válogatott még soha nem nyert, amikor ellenfele is Európából érkezett: ez a sorozat pedig ma sem szakadt meg – igaz, Skócia sem győzött, hiszen eső miatt eredmény nélkül végződött az amúgy kiegyenlítetten induló meccs.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Igaz, hogy Európában még kevés helyen kriketteznek komolyan (ez a helyzet csak az utóbbi években kezdett megváltozni), így nem is volt sok alkalma az angoloknak arra, hogy egy világbajnokságon erről a földrészről származó ellenféllel kerüljenek össze, de azért négyszer már megtörtént: Hollandia azonban kétszer, Írország pedig egyszer elbánt velük, a negyedik alkalommal pedig nem született eredmény az eső miatt, de Írország akkor sem állt rosszul ellenük!

Most Skóciával akasztották össze a bajszukat: ezt is furcsa kimondani, de a skótok és az angolok nem csak hogy vébéken, de még máshol sem játszottak egymással soha férfi NH20-ban!

A mai játékról azonban nem túl sokat lehet írni. Már a kezdés is csúszott az időjárás miatt, de ekkor még nem olyan sokat, hogy le kellett volna rövidíteni a meccset. Skócia az ütést választotta, nyitóik, George Munsey és Michael Jones pedig egész szépen neki is indult a pontgyűjtésnek. 6.2 játszma után 51/0-ra álltak, amikor újabb esőszünet következett: ezúttal már hosszabb. Amikorra folytatni lehetett, már csak 10–10 játszmára volt idő, így az első félidőből már csak 22 dobás volt hátra. Munsey és Jones ezek alatt sem esett ki, és egészen 90 futásig fölhozák a csapatot, ami a DL-eljárás miatt 109-es célt hozott ki az angolok számára a 10-játszmás második játékrészre.

Ám a második játékrészből sem lett semmi, ugyanis újra eleredt az eső: a mérkőzés így eredmény nélkül ért véget. Mindkét csapat egy-egy pontot kapott, az NFA-juk pedig maradt 0: érdekes módon most ebben a csoportban mind a négy csapatnak, aki eddig pályára lépett, nulla a nettó futási aránya.


Alapból nem látható kép
×