Jelentősen erősödtek a patrióták a CPL-ben

2024. június 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Több új igazolást, köztük igazán nagy neveket jelentett be a karibi ligában szereplő St Kitts & Nevis Patriots: érkezik többek között Vanindu Haszaranga és Tristan Stubbs is.

Saint Kitts-i tájkép (az Északi-Fregatt-öböl) (illusztráció)Saint Kitts-i tájkép (az Északi-Fregatt-öböl) (illusztráció)

A kép szerzője: David Stanley (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Egy kis kitérő a világbajnokság izgalmaiból: CPL. A 2021-ben még bajnoki címet szerző, de azóta gyengélkedő (tavaly például az utolsó helyen végző) St Kitts & Nevis Patriots ugyanis nagy igazolásokat jelentett be.

Egyrészt megtartották hazai játékosaik közül Evin Lewist, Sherfane Rutherfordot és Andre Fletchert, másrészt a Guyana Amazon Warriorstól átigazolták a dobó mindenest, Odean Smitht.

De ami igazán figyelemre méltó, az a légióskülönítmény, aki idén már náluk fog játszani. Ahol Vanindu Haszaranga, a Srí Lanka-i mindenes megfordul, oda csak sikert hoz magával (talán a válogatott kivételével): meglátjuk, Saint Kittsen mit tud majd mutatni. Honfitársa, Nuvan Tusára szintén ide igazolt: ő egyrészt kissé szokatlan, oldalsó dobómozdulatáról híres, másrészt arról, hogy az egész Lanka Premier League-ben ő a harmadik legeredményesebb dobó, de a közelmúltból is emlékezetes például egy Banglades elleni meccse, ahol ötös zsákmányt szerzett, benne egy mesterhármassal. Dél-Afrikából is ketten érkeznek a csapatba: a szinte minden nagy Húsz20-as ligát megjárt Rilee Rossouw (aki például a legutóbbi IPL-ben 116 vele szembeni dobásból 211 futást szerzett), valamint Tristan Stubbs, aki az SA20-ban kétszeres bajnok, és az IPL-ben még Rossouw-nál is nagyobb arányban ütött: 198 labdából gyűjtött be 378 pontot. Láthatjuk továbbá a csapat színeiben Sikandar Razát is, aki a zimbabwei válogatott lényegében egyetlen húzóembere: bár ez a válogatott napjainkban eléggé gyengélkedik, nélküle ma még ott sem tartanának, ahol most.

A 2024-es CPL-idény augusztus végén, várhatóan 29-én kezdődik és október elejéig tart.


Alapból nem látható kép
×