BBL: Boland a Starshoz igazol, Kuhnemann marad a Heatnél

2023. június 30. – Szerző: Krikettgalaxis

Scott Boland visszatér eredeti klubjához, míg Matthew Kuhnemann három évvel meghosszabbította a szerződését. Az is kiderült, hogy Nathan Coulter-Nile is legalább egy évig még marad a Starsnál.

A Melbourne Stars egy régebbi képen (illusztráció)A Melbourne Stars egy régebbi képen (illusztráció)

A kép szerzője: Haley Jackson (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Scott Boland, a gyors dobó 2014 és 2019 között már szerepelt a Melbourne Stars csapatában, sőt, ez volt első BBL-klubja is. Abban az időszakban viszont mindössze 31 mérkőzésen lépett pályára és 36 kaput szerzett. Később tett egy kitérőt Hobartban, a Hurricanesnél: 2020-tól 2022-ig 26 meccsen 34 kaput dobott, majd a legutóbbi szezont kihagyta, mivel azon a nyáron (nekünk: télen) az ausztrál válogatottban játszott 3 tesztet is. Most visszatér a zöldekhez, akikkel három évre írt alá. Mint kifejtette: nagyszerű lesz hazatérnie az MCG-be családja és barátai hözé, és az előtt a szurkolótábor előtt játszani, ami szerinte a legjobb az egész bajnokságban. Hozzátette: reméli, hogy részese lehet majd a csapat történetének első bajnoki címének is.

Bolandon kívül még két másik gyors dobóról is érkezett hír a Starsszal kapcsolatban: egyrészt Nathan Coulter-Nile egy évvel hosszabított szerződést, másrészt azt is tudni lehet, hogy a klub szeretné majd leigazolni Joel Parist is, aki a Hurricanesben Boland csapattársa volt.

Kuhnemann 2019 óta játszik a BBL-ben, és eddigi egyetlen csapata a Brisbane Heat volt: ez nem változik a következő 3 évben sem, ugyanis ennyivel hosszabbított most szerződést. A balkezes ortodox pörgető eddig 36 meccsen 27 kapuig jutott. A legutóbbi szezonban 16 kapujával és 7,57-es gazdálkodásával kulcsszerepet játszott abban, hogy a Heat döntőbe jutott, ezért nem meglepő, hogy azóta több klub érdeklődését is felkeltette: végül minden érdeklődést visszautasított.

Kuhnemann egyébként jelenleg a hátában történt fáradásos törés után lábadozik (ezért nem is játszik az angol megyebajnokságban, ahol a Durhamet erősítette), de nyárra (nekünk: télre) biztosan játékra kész állapotban lesz majd.


Alapból nem látható kép
×