Üdvözöljük a cseh lányokat!

2024. június 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Hétvégén bemutatkozott a világnak a cseh női krikettválogatott is: történetük első mérkőzéseit Ausztria ellen játszották. Mindhárom NH20-on Ausztria nyert, méghozzá igen nagy fölénnyel.

Az Orloj óra, Prága egyik jelképe (illusztráció)Az Orloj óra, Prága egyik jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Már csak elég kevés ország létezik a világon, amelyeknek férfi válogatottja már játszott hivatalos NH20-at, de a női még nem. Néhány nappal ezelőtt e kevés ország közé tartozott Csehország is, de mostantól már ők sem, ugyanis végre bemutatkoztak a cseh nők is. (Magyarország egyébként még szintén ebben a helyzetben leledzik – ahogy például a szomszédos Horvátország is, de utóbbiak a tervek szerint most pénteken szintén le fogják játszani első női NH20-ukat.)

A cseheknek azonban pocsékul sikerült a bemutatkozás: Ausztria mindhárom mérkőzésen rendkívül simán átgázolt rajtuk. Érdekes megfigyelni viszont, hogy Csehország csapatában szinte mindenki (legalábbis a neve alapján) csehnek tűnik, csak néhány külföldi van, míg Ausztria lényegében csupa külföldi származású játékossal állt fel. Ebből is látszik, hogy még idő kell, amíg az európai őslakók magas szinten is átveszik a krikett tudományát – de ne legyenek kétségeink afelől, hogy ez az idő éveken belül el fog érkezni.

A három mérkőzés eredménylapja megtekinthető itt:


Alapból nem látható kép
×