Ausztrália visszavágott a harmadik napon

2023. június 30. – Szerző: Krikettgalaxis

Folytatódott a Hamvak második tesztje. Az angol kapuk ma a nap elején még gyorsabban vesztek el, mint tegnap az ausztrálok. Délután pedig a vendégek ütősei elég stabilan álltak a lábukon, így csak 2 kaput vesztve már 221 pontos előnyben a csapatuk.

Koala valahol Ausztráliában (illusztráció)Koala valahol Ausztráliában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A nap közepesen rossz hírrel kezdődött az ausztrálok számára: kiderült, hogy a tegnap megsérült Nathan Lyon, aki ma mankókkal járva mutatkozott a pálya szélén, egy komoly húzódást szenvedett a lábikrájában, ami azt jelenti, hogy ezen a teszten már biztosan nem tér vissza, de mivel nem szakadásról van szó, ezért valószínűleg nem kell nagyon sok időt kihagynia.

De egy biztos: ma vérbeli pörgető dobó nélkül kellett végigcsinálniuk a déli félgömbieknek a játékrészüket. Mindössze Travis Head volt az, aki néhány játszmányi csavart labdát dobott, pedig ő aztán igazán nem specialista dobó.

De ha tegnap azt mondtuk, hogy az ausztrál ütősök nagyon gyorsan elfogytak a nap elején, akkor ma mit mondjunk? Ma az angolok még gyorsabban fogytak! Hiszen míg tegnap 5 ütős esett ki, addig ma 6, és míg tegnap 18, addig ma 16 játszma is elég volt ehhez, és az ausztrál ütősök tegnapi 77-jével szemben az angolok ma mindössze 47 futást tudtak begyűjteni! Érdekesség, hogy az imént említett Headet nem véletlenül vetették be: a 76. játszmában két kaput is szerzett (39. tesztjén ez volt mindössze a 8. és 9. kapuja).

Így aztán mire eljött az ebédszünet, már régen Ausztrália ütött. De mire folytatni lehetett a játékot, az addig is kissé borult ég még jobban befelhősödött, így még a fényszórókat is be kellett kapcsolni. Az ausztráloknak megint nem volt szerencséjük: ahogy a meccs elején, úgy most sem kedvező körülmények várták őket ütés közben. Ennek ellenére az első meccsen is rendkívül szívósnak mutatkozó Usman Khawaja most is kitartott a nap végéig, jelenleg 123 dobásból 58 ponton áll. Igaz, hogy Warner és Labuschagne kiesett már, de még ott van Steven Smith is, és az ausztrál előny 221 futás.

A játéknapot végül jócskán le kellett rövidíteni, mert 17:10 táján olyan rosszra fordult az idő (számottevő eső hullott és sötét volt), hogy a játékosokat leküldték, és behozták a ponyvát a sávra és a téglányra, mindössze fél óra múlva pedig bejelentették, hogy akkor mára ennyi volt, nincs több játék. Így közel 30 játszmányi idő veszett el ma, de ha jobb idő lesz a következő két napban, akkor nem kell félni a döntetlentől. És az előrejelzések szerint jobb idő lesz.


Alapból nem látható kép
×