Srí Lanka dobófesztivált rendezett és kijutott a vilábajnokságra

2023. július 2. – Szerző: Krikettgalaxis

A két eddigi 100%-os csapat, Srí Lanka és Zimbabwe találkozott a vb-selejtező Szuperhatosában. Ahogy a korábbi meccseken megszokhattuk, most is a szigetország dobói remekeltek leginkább, így könnyedén zsebelték be a kijutást érő győzelmet. Zimbabwének továbbra is jók az esélyei, de nagyot kell küzdeniük holnapután a skótokkal.

A híres Kilencívű Híd a Srí Lanka-i Badulla körzetben (illusztráció)A híres Kilencívű Híd a Srí Lanka-i Badulla körzetben (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A két eddig veretlen csapat nem egyforma tudattal vágott neki a mai meccsnek. Srí Lanka biztos lehetett benne, hogy ha most nyernek, akkor kijutnak a vébére, hiszen két fő kihívójuk, Zimbabwe és Skócia még játszik egymás ellen, tehát biztos, hogy valamelyik pontot veszít, ezért mindkettő már nem előzheti meg Srí Lankát. Zimbabwe viszont tudta, hogy még ha nyernének is itt ma, akkor sem lesz 100% a kijutásuk, hiszen még Srí Lanka és Skócia akkor is leelőzheti őket, ha épp úgy alakulnak majd az eredmények.

Egy azonban biztos volt: a győzelem mindkét csapatnak kulcsfontosságú lett volna ma.

A pénzfeldobást megnyerő Srí Lanka ezúttal nem tért el a tornán megszokottaktól (mint múltkor, amikor majdnem rossz vége lett) és a dobást választotta: már csak azért is, mert ez ugyanaz a pálya és ugyanaz a sáv, ahol egy hete Írország ellen játszottak, így tudták, mennyire fontos lehet a gyors dobóknak kihasználni az elején a reggeli friss talajt.

És bizony ki is használták: Dilsán Madusanka már a 7. játszmára egy személyben kiejtette a három első rendű zimbabwei ütőst! Ezek után alakult azonban ki a két legjobb formában levő zimbabwei ütős, Sean Williams és Sikandar Raza társulása, ami egy rövid időre megtorpantotta a Srí Lanka-i dobótámadást: ketten együtt 81 dobás idejéig voltak bent és 68 pontot halmoztak fel. De ahogy az előttük szereplő ütősök, úgy az utánuk jövők sem voltak képesek még csak 20 futásig sem eljutni, és ebben nagy érdeme volt mind a pörgető Mahís Tíksanának, mind a közepes (gyors) dobó Mahísa Patiránának – előbbi egészen 4 kapuig jutott ez alkalommal. Zimbabwe pedig mindössze 166-os célt tudott felállítani.

A Srí Lanka-i ütősök ezek után már kényelmesen is ráértek játszani. Nisszanka 101-neskiig jutott, ráadásul úgy kergették le a célt 9 megmaradt kapuval, hogy a három ütős 18 határából mind a 18 4-pontos volt, hatosra nem is volt szükségük.

Ezt a mai meccset is beleszámítva a két együttes közti férfi ENN-örökmérleg még jobban Srí Lanka felé húz: 61 mérkőzésből 2 végződött eredmény nélkül, a többin 47 Srí Lanka-i és 12 zimbabwei győzelem született.


Alapból nem látható kép
×