Hamvak: az angolok majdnem megcsinálták a majdnem lehetetlent, de Ausztráliáé a meccs

2023. július 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Ben Stokes 9 darab hatost ütve 155 futásig jutott az utolsó játékrészben, de ez is kevés volt az angoloknak: a vérbeli pörgető nélkül küzdő ausztrálok végül behúzták a győzelmet, így 2–0-ra vezetnek az 5 mérkőzésből álló sorozatban.

Ausztrál zászló (illusztráció)Ausztrál zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tegnapi nap úgy fejeződött be, hogy Duckett és Stokes tartotta az életet az angol ütőjátékban, miközben az ausztrálok Nathan Lyon sérülése miatt igazi, valamirevaló pörgető dobó nélkül voltak kénytelenek támadni.

Ők ketten most is húzták jó ideig, de Duckett kiesett, és Bairstow jött be új ütősként. Aztán az 52. játszma végén történt valami, ami óriási indulatokat váltott ki: Bairstow leguggolt egy magasan érkező dobás elől, majd kilépett a vonala elé, hogy beszéljen valamit a társával – ám a bírók még nem jeleztek holt labdát, így amikor Alex Carey, az ausztrál kapus leverte vele a kaput, az szabályos leverésnek számított! A közönség nagy része elégedetlen volt és fújjolt, de a szabályok szó szerinti értelmében jogos volt a bírók döntése. A sportszerűségét talán meg lehet kérdőjelezni, de azért az is kérdés, hogy Bairstow miért nem figyelt jobban.

Az eset viszont feltüzelte Stokest, aki agresszív módba kapcsolt, és meglepően magas számban ütötte a határokat: az 56. játszmában például Cameron Green ellen sorozatban három 6-ost is kizúdított a pályáról, de például a 60. és a 66. játszmában is volt olyan, hogy két egymást követő dobásból maximumot szerzett. Így ő végül 155 futással zárt, miután egy röviden pattanó dobásba rosszul ért bele és elkapták – ilyet feltűnően sokat láttunk ezen a meccsen az angol ütősöktől!

Innen pedig már nem volt visszaút, az angol alacsony rend gyorsan elfogyott, és bár nem sokkal korábban még izgalmasnak ígérkezett a vége, végül az ausztrálok kényelmes, 43 futásos győzelmet könyvelhettek el, és már második győzelmüket aratták az idei Hamvakon.


Alapból nem látható kép
×