Ollie Pope műtétre vár, sem ő, sem Lyon nem játszik már a Hamvakon

2023. július 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Mindketten a második teszten, mezőnyjáték közben sérültek meg: az angol ütős, Pope a vállán, az ausztrál dobó, Lyon a lábán.

Műtét (illusztráció)Műtét (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ollie Pope-nak pályafutása során már kétszer kimozdult a helyéről a válla, és most harmadszor is megtörtént, amikor a Hamvak 2. meccsének első napján a mezőnyben elvetődött egy labdáért. A játékot azonban folytatta, az angolok első játékrészében még ütni is bejött, de ami igazán nem volt jó ötlet: ezek után megint bejött a mezőnybe is. Igen ám, de rosszul fogalmaztunk: ez nem ötlet volt részéről, hanem, mivel ez az első sérülés mindössze külső sérülésnek lett minősítve, ezért a mérkőzés hivatalos közreműködői ragaszkodtak hozzá, hogy a harmadik játékrészben is lépjen pályára – vagy ha nem, akkor nem jöhet be helyettesítő, így Angliának 10 emberrel kellett volna játszania. Ezt nem vállalták, aminek az lett a következménye, hogy egy újabb elvetődésnél még jobban rásérült.

Pope-ot, aki egyébként kapitányhelyettes is, a legjobban Dan Lawrence tudná helyettesíteni: ő ugyanis az egyetlen tartalék ütős, akit az angolok beneveztek.

Az ausztrálok is elszenvedtek egy érzékeny veszteséget: legjobb pörgető dobójuk, Nathan Lyon a második napon szenvedett egy komolyabb húzódást a lábikrájában. Bár a harmadik nap reggelén még mankóval járkált a pálya szélén, később ő is bejött ütni a 3. játékrész végére, viszont dobni ezek után már nem dobott. Mivel a meccskeretben más pörgető dobó nem volt, ezért az ausztrálok néhány játszma idejére Travis Headet küldték be pörgetni – annak ellenére, hogy ő alapvetően kapus és ütős. De egyébként most két kaput szerzett is, igaz, csak két angol sorvégi ütősét.

Lyon ezzel, hogy most már kénytelen lesz kihagyni a hátralevő Hamvak-meccseket, egy elképesztő sorozatot szakít meg: ez az utóbbi volt ugyanis az egymást követő 100. ausztrál teszt, amin ő mind kivétel nélkül pályára lépett! Ilyen sorozata a világon eddig rajta kívül csak 5 másik játékosnak volt, de dobóként ő az egyedüli. Amikor még régen, a nagy sorozat előtt előfordult, hogy kihagyott egy tesztet, az sem sérülés miatt volt. Most az egyetlen tartalék, aki szóba jöhet helyette a hátralevő három mérkőzésre, az a 22 éves, eddig még csak 4 teszten játszó Todd Murphy.


Alapból nem látható kép
×