The Hundred: 2028-ig biztosnak tűnik a torna megrendezése

2023. május 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár felmerültek olyan hírek, miszerint az angolok megszüntetnék a nemrég indult és sokak számára szokatlan, 100D formátumú meccsekből álló sorozatot, Richard Thompson, az Angol Krikett-tanács elnöke úgy nyilatkozott: 2028-ig biztos a bajnokság jövője.

Száz! (illusztráció)Száz! (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Múlt hónapban több helyen is lehozták a hírt, miszerint Richard Gould, az Angol Krikett-tanács (ECB) igazgatója és Richard Thompson, a szervezet elnöke felvetette azt a lehetőséget, miszerint átszervezik a két évvel ezelőtt indult The Hunred bajnokságot, sőt, akár meg is szüntethetik azt.

Egy friss interjúban Thompson azonban kifejtette: nagyon sok félretájékoztatás történt a témában, és hansúlyozta: a sorozat igenis része a Sky Sportsszal kötött gyümölcsöző együttműködésnek, ami 2028-ig biztosan kitart, így a The Hundred sem szűnik meg addig, sőt, az elnök szerint még azon túl is fényes jövő áll előtte. Az viszont biztosnak tűnik, hogy az augusztusra tervezett idei szezon befejeztével Sanjay Patel, a The Hundred ügyvezető igazgatója távozik posztjáról.

A Worcestershire elnöke, Fanos Hira nemrég úgy nyilatkozott, tudomása szerint a Hundred legalább 9 millió font veszteséget termelt eddig. Ezt a számot az ECB vitatja, és megjegyzi: a tornára költött pénz nagyrészt a jövőbe történő befektetés, nem kis részben azon keresztül, hogy a bajnokság új, eddig a krikett iránt kevésbé érdeklődő közönséget is sikeresen meg tudott szólítani. Hogy megjelenhetnek-e a Hundredben a magánbefektetők, azt még nem tudni: Thompson szerint ez a döntés nem tartozik az országos tanácsra.

A 2023-as szezont augusztus 1-től 27-ig rendezik meg, egy olyan időkeretben, amikor az angol válogatott semmilyen formátumban sem játszik mérkőzéseket. Emiatt az ide nyári tesztidényt szokatlan módon már július 31-én befejezik.


Alapból nem látható kép
×