Támim Ikbál visszavonul a nemzetközi krikettből

2023. július 6. – Szerző: Krikettgalaxis

A 34 éves bangladesi ütős, a válogatott ENN-kapitánya mindenki számára váratlanul jelentette be, hogy befejezi nemzetközi pályafutását. Ezek szerint nem lesz ott az őszi világbajnokságon sem.

Bangladesi zászlócskák (illusztráció)Bangladesi zászlócskák (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Támim Ikbál a mai napon Csittagongban egy sajtótájékoztatót hívott össze, ahol nagy bejelentést tett: visszavonul a nemzetközi krikett minden formájától. Az NH20-as krikettből már tavaly visszavonult, tesztet és egynapos nemzetközi krikettet viszont még mostanában is játszott: tesztet például idén áprilisban, ENN-t pedig konkrétan tegnap. Egyelőre nem tudni, áll-e valami különös ok a visszavonulás hátterében.

Ikbál, a nyitó ütős 2007 óta szerepelt a bangladesi válogatottban, ahol azóta többek között 241 ENN-mérkőzésen lépett pályára, ami a második legtöbb Musfikur Rahim 249-e után, viszont a futások számát tekintve az első helyen áll az ország ranglistáján: 8313 futást gyűjtött összesen egynapos nemzetközi krikettben.

2019-től ebben a formátumban a válogatott kapitánya is volt: 37 meccsen vezette az övéit, ebből 21-et meg is nyertek. Hogy kapitányként ki lesz az utódja, azt még nem tudni: lehet, hogy az NH20-as kapitány, Sákib ál-Hászán, de lehet, hogy az újdonsült tesztkapitány, Litan Dász. Vagy valaki más.

Banglades az ő vezetésével egész jó teljesítményt felmutatva jutott ki az idei őszi világbajnokságra, viszont ezek szerint ott már nélküle kell megküzdenie az ellenfelekkel.


Alapból nem látható kép
×