Új igazolások és hosszabbítások az SA20-ban

2023. július 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Számos csapat jelentett be játékosmegtartásokat a dél-afrikai Húsz20-as bajnokság következő idényére, de új igazolások is születtek. 2024-ben megjelenik például az SA20-ban Bhánuka Rádzsapaksa, Navín ul-Hak, Liam Livingstone, Dawid Malan és Moeen Ali is.

Fokváros látképe (illusztráció)Fokváros látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A 2023-ban indult, és mindjárt az első szezonban nagy sikert hozó dél-afrikai SA20 bajnokság 2024-ben is folytatódik, de ugyanúgy, ahogy idén, jövőre is pont egybe fog esni a másik új ligával, az Arab Emírségekben rendezett ILT20-szal, hiszen mindkettő január második hetében kezdődik majd. Ráadásul ebben az időszakban zajlani fog még az ausztrál BBL és a bangladesi BPL is, így nagy csata folyik néhány játékosért, hogy melyik bajnokságban játsszon.

Ilyen volt például idén év elején Moeen Ali, akit a Joburg Super Kings és a Sharjah Warriors is szeretett volna a magáénak tudni, de ő akkor az utóbbit választotta. 2024-ben azonban már az SA20-ban, a Super Kingsben fog játszani.

De a többi csapat is jelentett be néhány nagy igazolást, ezeket lejjebb részletezzük. Az előzetes igazolások időszaka mostanra lezárult, de a kluboknak még július 31-ig van lehetőségük új dél-afrikai játékosokat szerződtetni és hosszabbítani a meglevő kerettagokkal is. Jövőre a keretek egy fővel nagyobbak lehetnek, 19 tagból állhatnak, de az egy új ember csak olyan 22 év alatti, dél-afrikai játékos lehet, aki idén még nem szerepelt az SA20-ban.

A csapatok fizetésre költhető kerete jövőre egyenként 5,1 millió randdal (mai árfolyamon majdnem 100 millió forinttal) lesz nagyobb, és az is változás, hogy a bajnokság egy mérkőzéssel hosszabb lesz: a két egyenrangú elődöntő helyett lesz egy első elődöntő a csoportkör két első helyezettje között, amelynek a győztese közvetlenül a döntőbe jut, lesz egy végselejtező a csoportkör 3. és 4. helyezettje között, és lesz egy második elődöntő az első elődöntő vesztese és a végselejtező győztese között.

A leghíresebb, legjobb megtartott és új játékosok, akikről eddig tudni lehet, a következők:


Alapból nem látható kép
×