Vb-selejtező: tét nélküli meccsen könnyedén őrizte meg veretlenségét Srí Lanka

2023. július 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A Szuperhatos utolsó mérkőzésén a már csoportgyőztes Srí Lanka találkozott a már biztosan tovább nem jutó Karib-térséggel, de kis túlzással mondhatjuk, hogy az első néhány játszma kivételével nem volt kérdéses, hogy az eddig is 100%-os Srí Lanka továbbra is az marad.

A Srí Lanka-i Oroszlán-szikla (illusztráció)A Srí Lanka-i Oroszlán-szikla (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Papíron tét ugyan már nem volt a mai meccsen, de azért két tesztválogatott összecsapása ha másért nem, legalább presztízs szempontjából mindig bír valamilyen jelentőséggel. Srí Lanka szerette volna megőrizni hibátlan mérlegét, míg a Karib-térség bizonyította volna, hogy annyira azért mégsem rosszak ők, mint amilyennek az eddigi eredmények alapján látszottak.

A Srí Lankaiaknál apróbb sérülés miatt pihentették Vanindu Haszarangát és Dhanandzsaja da Szilvát, viszont bemutatkozott a válogatottban a már 27 éves magas rendű ütős, Szahan Áraccsigé (akivel például a Galle Gladiators csapatában már találkozhatott, aki követte az LPL-t). A karibiaknál a mindenes Keemo Paul is sérült volt, helyette, mivel ugyanilyen poszton játszó cseréjük nem volt, inkább egy plusz ütőst tettek be Shamarh Brooks személyében.

A meccs folyásáról az mondható el elsőként, hogy a karibiak talán az első félidő 3. játszmája után álltak a legjobban: ekkor ugyanis már 27 futáson álltak kapuvesztés nélkül, de innentől kezdve jelentősen lelassult a játékuk, a kapukat pedig folyamatosan vesztették el: az első hármat például a mostanában nagyon jó formában levő dobó, Mahís Tíksana szerezte. Szóval gyorsan fogytak a kapuk – de fogyhattak volna még gyorsabban is, ha Srí Lanka nem ejtett volna el két elkapást is a mezőnyben... Aztán amikor a Karib-térség 155/8-on állt, már mindenki azt hitte, rögtön vége a félidőnek – ehhez képest most következett az összes közül a legjobb ütőstársulásuk, a 9. kapus (!) Keacy CartyKevin Sinclair pár, akik még együtt 63 futásig húzták, így a torna során először Srí Lanka valamelyik ellenfele tovább bírta 40 játszmánál és tovább jutott 200 futásnál. De azért a 244-es felállított cél sem tűnt túl fenyegetőnek Srí Lanka számára.

A kergetés során igazából egy percig sem volt kérdéses, hogy vajon sikerül-e elérni a célt. Az viszont sokáig kérdés volt, hogy vajon sikerül-e 10 kapuval nyerni, illetve el tud-e érni mindkét nyitó ütősük egy-egy százast! Ugyanis Petum Nisszanka és Dimut Karunáratna nagyon efelé haladt... végül Nisszankának sikerült a 100-as, de Karunáratnának nem, mert a csapat 190-es állásánál LKE-vel kiejtették. De amúgy Nisszanka százasa is eléggé veszélyben forgott egyszer: 99-en állt ugyanis, amikor egy labda a lábán találta el, és bár a bíró nem adott LKE-t, de a karibiak kikérték a videózást – végül kiderült, hogy a labda elkerülte volna a kaput, így Nisszanka valóban nem esett ki. De aztán a következő dobásban meg majdnem elkapták, csak akkor meg a mezőnyjátékos elejtette a labdát! És csak így tudtak egyet futni az ütősök és így lett meg neki a százas.

Ahogy azonban sejteni lehetett, Karunáratna kiesése már nem osztott, nem szorzott, Srí Lanka ezek után is könnyedén kergette le a célt, és készülhet a Hollandia elleni vasárnapi döntőre – aminek amúgy szintén semmi nagy tétje nem lesz a presztízsen kívül, hiszen mindkét válogatott kijutott a vébére.


Alapból nem látható kép
×