Úgy tűnik, jövőre sem gyengül az ILT20

2023. július 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Sokan gondolhatták, hogy az idén indult, egy időben futó két új Húsz20-as liga, az SA20 és az ILT20 közül sok játékos inkább az előbbit fogja választani a sokkal több néző és jobb hangulat miatt – most kiderült, az ILT20 sincs veszélyben: 54 játékos megtartását jelentették be a csapatok, köztük sok világsztárét is.

A Zájed sejk nagymecset Abu-Dzabiban (illusztráció)A Zájed sejk nagymecset Abu-Dzabiban (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Idén januárban már megismerhette a világ a dél-afrikai SA20 és az Arab Emírségekben futó ILT20 közti különbségeket. A játék mindegyik bajnokságban igen magas színvonalú volt, de míg a fizetések utóbbiban, addig a hangulat előbbiben volt magasabb szintű. A dél-afrikai stadionokban tolongtak a lelkes szurkolók, míg az Emírségekben a nagy hírverés ellenére jóval kevesebb néző látogatott ki a meccsekre.

A kezdeti mérsékelt siker miatt sokan úgy gondolták: az ILT20-nak nincsenek túl jó esélyei arra, hogy a jövőben hosszú távon is meghatározó bajnokság tudjon lenni, hiába ez a célja a rendkívül gazdag országnak. Egyelőre azonban úgy tűnik, nincs veszélyben a színvonal, és reménykedhetünk benne, hogy néhány év alatt a helyi szurkolók is felfedezik maguknak, micsoda kincsekkel találkozhatnak, ha kilátogatnak a stadionokba. A bajnokság hat csapata ugyanis rengeteg kiváló játékos megtartását jelentette be most. Egy kis ízelítőt közlünk a legnagyobb nevekből, hátha ezeket olvasva esetleg olvasóink között is akad, aki eddig nem érdeklődött az ILT20 iránt, de mostantól már fog!

Az ILT20 következő szezonja 2024. január 13-án kezdődik.


Alapból nem látható kép
×