Három egyoldalú meccsen Banglades–Afganisztán 1–2

2023. július 12. – Szerző: Krikettgalaxis

Három ENN-en találkozott egymással a két ázsiai csapat. Egyik sem volt túl izgalmas, mert mindegyiken nagy fölényben volt valamelyik válogatott, de érdekes módon nem mind a hármon ugyanaz.

A Band-e Amir tórendszer egyik része (Afganisztán első nemzeti parkja) (illusztráció)A Band-e Amir tórendszer egyik része (Afganisztán első nemzeti parkja) (illusztráció)

A kép szerzője: Carl Montgomery (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Az első mérkőzést háromszor is meg kellett szakítani eső miatt, összesen 3 óra 15 perc idő veszett el, így végül, bár eleinte azt lehetett hinni, hogy legalább 43 játszmára lesz idő félidőnként, még arra sem volt, mert este fél 10-kor, amikor még csak a második játékrész 22. játszmájában tartottunk, ismét leszakadt az ég, így véget kellett vetni a meccsnek. A DL-eljárással kiszámolták, hogy a győztes: Afganisztán!

Nagyon furcsa teljesítményt nyújtottak egyébként az afgán dobók. Míg például Fazalhak Fárúkí, a gyors dobó három kaput is begyűjtött, a pörgetők pedig ötöt, és még a gazdálkodásuk is alacsony volt, ezköben azonban 21 széles extrát is odaajándékoztak a bangladesieknek. A mezőnyben pedig 3 elejtett elkapásuk is volt, így kisebb meglepetésre mégis igen alacsony pontszámon tartották az ellenfelet: Banglades csak 169/9-ig jutott el 43 játszma alatt. Ütőseik közül csak Táohíd Hridaj mutatott valami érdemlegeset, aki most szerezte meg pályafutása harmadik ENN-ötvenesét. De az alacsony cél miatt nem volt kérdés, hogy Afganisztán le fogja kergetni, végül ez viszonylag óvatos ütéssel is sikerült – amint említettük, DL-eljárás után.

A második találkozón Afganisztán ütött először, de még hogyan! Nyitó párosuk, a két 21 éves ütős, Rahmánulláh Gurbáz és Ibráhim Zadrán 145 illetve 100 futásig jutott, ketten együtt pedig egy 256-os társulást alkottak, ami az afgán ENN történetében rekordot jelent! (Ráadásul nem csak nyitó párosra nézve, hanem akárhányadik kapus társulások esetén is.) Igaz, hogy az utánuk következő ütősök már alig tettek ehhez hozzá valamit, de a csapat így is 331 pontig jutott, ami túl nagy kihívást jelentett a házigazdák számára, akiktől ezúttal csak Musfikur Rahim 69-e volt említésre méltó. De Afganisztán így is nagy, 142 futásos győzelmet aratott, ami egyben azt is jelentette, hogy már most, a harmadik meccs eredményétől függetlenül megszerezték történetük első sorozatgyőzelmét Banglades ellen.

A harmadik összecsapás, ami tehát már tét nélkül zajlott, lehetőséget adott a kísérletezésre is, főként az afgánok számára: Rásid Hánt például pihentették, és két újonc dobót is pályára küldtek Abdul Rahmán és Zia ur-Rehmán személyében. De ők sem mutattak fel különösebben említésre méltó teljesítményt, meg amúgy a többi játékos sem. Az ismét ütéssel kezdő afgán csapatot elsősorban Sariful Iszlám, a gyors dobó tépázta meg, aki végül 4 kapuig jutott, de figyelemre méltó volt Sákib ál-Hászán is, aki 10 játszmát végigdobva is 1,30-as gazdálkodást tudott felmutatni. Így végül Afganisztán mindössze 126 futás után elfogyott, a kergetés pedig annak ellenére volt gyerekjáték a hazaiak számára, hogy az elején Fazalhak Fárúkí kicsit rájuk ijesztett és a 7. játszmára már kettőt is kiejtett közülük. És ha már Fárúkí szóba került: később őt választották meg a sorozat legjobb játékosának, hiszen három meccsen összesen 8 kapuig jutott.


Alapból nem látható kép
×