Anglia csapatrekordot jelentő kergetéssel egyenlített a női Hamvakon

2023. július 12. – Szerző: Krikettgalaxis

A női Hamvak első egynapos mérkőzését az angolok nyerték, így az állás jelenleg 6–6. Ha a másik két meccset is megnyerik, övék a trófea, ha nem, Ausztrália megtartja azt.

Az angolok büszkesége, a Big Ben (illusztráció)Az angolok büszkesége, a Big Ben (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A több formátumból álló női Hamvak első két meccse után az ausztrálok már 6–0-ra vezettek, és tudták: ha csak egyet is megnyernek a hátralevő 5 mérkőzésből, övék marad a trófea. Ám eddig az 5-ből már 3-at lejátszottak, és azt mindet Anglia nyerte, így még mindig nyitott kérdés, hogy kié lesz a végső siker.

Ma indult el az utolsó sorozat, az egynapos (ENN) összecsapások sorozata. Az estébe nyúló meccsen az ausztrálok az ütést választották, és egyik nyitó ütősük az a 20 éves Phoebe Litchfield volt, aki a teszten még játszott, de az NH20-akon nem. És elég jól is játszott most is, főleg miután első társát, Alyssa Healyt elvesztette, ugyanis ekkor Ellyse Perryvel alkottak egy 61 futásig jutó párt. Ez, mint később kiderült, a legjobb ausztrál társulás lett az egész találkozón, mert a többiek ezek után elég közepes teljesítményt nyújtottak – kivéve még Beth Mooneyt (81-neski), de mellőle meg folyamatosan potyogtak ki a társak. És mi lett volna még, ha az angolok kihasználnak egyet-kettőt abból a hét (!) kihagyott mezőnyhelyzetből, amit láttunk tőlük?

Az ausztrál csapat végül 263 futásig jutott, ami nem tűnt nagyon soknak, de ha figyelembe vesszük, hogy az angol nők még sosem kergettek le ekkora célt, akkor máris bizakodásra adhatott okot a vendégek számára. Azonban Anglia a kezdetektől fogva jól ütött, magasan tartotta a pontarányát, így ahogy telt az idő, látszott: már csak az a kérdés, nem esnek-e előbb ki az ütősök, mint hogy elérnék a célt? Ugyanis a félidő közepétől már ez fenyegette őket: folyamatosan vesztettek el egy-egy újabb kaput – ám szerencséjükre a 4. rendű ütős, Heather Knight kihúzta egészen a legvégéig, így mindig volt bent a pályán legalább egy jó ütőjátékos. Így, bár a végén már csak 2 kapujuk maradt, a 4 határával jelentős epizódszerepet játszó Kate Cross segítségével sikerült a kergetés, ami tehát csapattörténeti rekord is egyben. Nem véletlen, hogy Knight az utolsó, győztes ütés után örömében eldobta az ütőjét és lelkesen ölelte át Crosst.


Alapból nem látható kép
×