Banglades csak szépíteni tudott az India elleni női pörgetőháborúban

2023. július 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Három NH20-as mérkőzést játszott egymással a házigazda bangladesi és a vendég indiai női válogatott. Az elsőt könnyedén nyerte India, a másodikat nehezen, a harmadikat pedig sehogy, ugyanis akkor Banglades szépített 2–1-re.

Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mind a három összecsapásra a fővárosi Ser-i-Bánglá Nemzeti Stadionban került sor, ahol a talaj igazi pöripariként (pörgetőparadicsom) működött ezekben a napokban, így aztán a gyors dobók alig jutottak szóhoz.

Különösen kiemelkedő volt a második és a harmadik mérkőzés: a másodikon a 40 játszmából 35 pörgetés volt, azaz 210 dobás (ami a második legtöbb volt a női NH20-as krikett történetében), és a 18-ból 16 kapu is ennek a dobóstílusnak esett áldozatául – aztán a mai zárótalálkozón még ez is megdőlt, mert most meg 212 dobás volt pörgetés! (De még ez is csak a második helyhez elég.)

A második meccs azért is érdekes, mert az első félidőben ütő India mindössze 95 pontig tudott eljutni, ami az eddigi legalacsonyabb pontszámuk volt Banglades ellen – mégis meg tudták nyertni az összecsapást, főleg azért, mert a végén Banglades gyorsan összeomlott és 8 dobás alatt nem kevesebb mint 5 kaput vesztett! Aztán egy kicsit hasonlót láttunk a harmadik meccsen is India részéről: ekkor náluk esett ki 6 ütős az utolsó 4 játszmában. Ekkor ugyan kicsit több, 102 futást gyűjtöttek be, de ezt most a hazaiaknak sikerült lekergetnie, így legalább a teljes lemosást elkerülték.

A három találkozó eredménylapja itt érhető el:

A sorozat legjobb játékosának Harmanprít Kaurt választották, aki egyszer kacsázott ugyan, egyszer viszont 50-esig jutott, máskor pedig 40 futásig.

A két válogatott közti örökmérleg ez után a sorozat után női NH20-ban a következő: 16 mérkőzésből 13-at nyert meg India és 3-at Banglades.


Alapból nem látható kép
×