Karibi–indiai teszt: India lassan, de nagyon biztosan halad a második napon

2023. július 14. (utolsó módosítás: 2023. július 14. 11:11) – Szerző: Krikettgalaxis

Végigjátszották a 90 játszmát, de a Karib-térség mindössze 2 kaput, India mindössze 232 futást tudott összegyűjteni. A vendégek előnye így is 162 futás, ami több, mint amennyit a hazaiak az első negyedben összesen elértek.

A maiszúri maharadzsák híres palotája (illusztráció)A maiszúri maharadzsák híres palotája (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tegnap már voltak olyan karibi szurkolók, akik csapatuk gyengélkedését látva úgy gondolták: a legjobb az lenne, ha a válogatott inkább önként visszalépne a tesztek játszásától... Reméljük, ilyesmi a hivatalos szerveknek még csak meg sem fordul a fejében, a játékosok, edzők, az utánpótlás felelősei és minden más érintett pedig inkább csak még keményebben kezd el dolgozni, nem pedig lemondóan legyint.

Viszont a mai, második nap is hasonlóan folytatódott, mint a tegnapi: India szép kényelmesen ütött, és alig veszélyeztette valami ezt a folyamatot. A karibiak már 9 (!) dobóval próbálkoztak ebben a játékrészben, ráadásul Rahkeem Cornwall napközben elhagyta a pályát, de egyelőre nem lehet tudni, miért: vagy rosszul lett, vagy megsérülhetett.

Az első kapu a játékrész 76. játszmájában született meg: akkor, amikor már mindkét nyitó ütős túl volt a 100 ponton. Az áldozat egyébként Rohit Sarmá volt, (aki pont a kiesése előtti dobásból szerezte meg a százast), a végrehajtó pedig az az Alick Atnahaze, akinek ez volt élete első teszt-kapuja.

És bár a következőként bejövő Subman Gillel gyorsan végeztek, de a teljes napot végigütő Dzsájszvállal nem bírtak, így ő bemutatkozó tesztjén máris 143-ig jutott, és még ki tudja, hol a vége! Érdekesség, hogy a 80 játszma után kikérhető új labdát a karibi dobók nem kérték ki egészen a 100. játszma végéig – de aztán utólag kiderült, hogy a labdán amúgy sem múlt semmi, mert utána sem javult fel a dobójátékuk.

Néhány statisztikai érdekesség:

  • Az indiai nyitó társulás 229 futása India számára rekordot jelent az Ázsián kívüli teszteket tekintve. Az eddigi legtöbb az 213 volt, amit még 1979-ben értek el Londonban.
  • Az India–Karib-térség teszteket tekintve a mostani volt a legjobb nyitó társulás. Korábban 201-gyel tartotta a rekordot Szandzsaj Bángar és Vírendra Szahvág, akik 2002-ben, Mumbaiban érték el ezt az eredményt.
  • Dzsájszvál a második nap végén 350 szembenézett dobással áll: ez valószínűleg a legtöbb, amit egy indiai tesztdebütáns elmondhat magáról. Azért csak valószínűleg, mert a réges-régi tesztekről nincs olyan nyilvántartás a világon, amiből ki lehetne olvasni, hogy a 2. napon hogyan állt valaki.
  • Ugyancsak Dzsájszvál: 143 futása már most a legtöbb, amit egy indiai debütáns elért idegenbeli teszten. Az eddigi legtöbb 131 volt, amit Szaurav Gángulí ért el 1996-ban, Londonban.
  • Most történt olyan először Indiával, hogy a második játékrészben kapuvesztés nélkül meghaladták az első játékrészbeli pontszámot, azaz előnyt alakítottak ki. Legközelebb ehhez 1978-ban, Sydney-ben jártak, amikor Ausztrália 131-et ért el az első játékrészben, és India első két ütőse 97-ig vitte.

Alapból nem látható kép
×