Nagy izgalmak közepette Hongkong nyerte a Kelet-Ázsia-kupát

2023. május 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Alacsony pontösszegű mérkőzésen, 72–72-es holtversenyt ért el a 2023-as női Kelet-Ázsia-kupa döntőjében Kína és Hongkong, így szuperjátszma döntött a győztesről: ez pedig utóbbinak sikerült jobban.

Hongkong (illusztráció)Hongkong (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A hatmeccses csoportkörben három válogatott csatázott egymással, és bár Hongkong két győzelemmel kezdett, utána Japán legyőzte Kínát, Kína pedig Hongkongot, így az utolsó két meccs előtt matematikailag még teljesen nyílt volt minden.

Még a gyengébbnek látszó Japán is kedvező helyzetből várta a végét, ugyanis nekik még két meccsük volt hátra, és ezek közül ha bármelyiket megnyerték volna, bejutottak volna a döntőbe. De előbb Hongkong, aztán Kína is megverte őket, így végül a két kínai csapat jutott tovább (ne feledjük: földrajzilag és jogilag Hongkong is Kína része).

A döntőben Hongkong a dobást választotta. Kína mindössze 72 futásig jutott az első félidőben, főként azért, mert Mej Vaj-sziu ötös zsákmányának köszönhetően 17 játszma alatt elfogytak a kínai ütősök. A második félidőben úgy tűnt, Hongkongnak nem lesz nehéz dolga, de végül hárman is kacsáztak az első öt ütősük közül, így végül ők is csak 72 futásig jutottak.

A szuperjátszmában azonban meglepően nagy különbség alakult ki: míg Hongkong kapuvesztés nélkül 15 pontig jutott, addig Kína játszmájában két ütős is kiesett, és összesen csak 4 futást gyűjtött a csapat.

Hongkongnak ez volt a harmadik Kelet-Ázsia-kupa győzelme; mindegyik győzelem a női vonalon érkezett.


Alapból nem látható kép
×