Justin Langer lett a Lucknow Super Giants új edzője

2023. július 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Az IPL legdrágább csapatánál két év után nem hosszabbították meg Andy Flower szerződését, helyette a többszörös BBL-bajnok ausztrál edzőt, Justin Langert nevezték ki.

A Bará Imambárá vallási komplexum Lakhnauban (illusztráció)A Bará Imambárá vallási komplexum Lakhnauban (illusztráció)

A kép szerzője: Mohitextreme (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Andy Flower 2022 óta, vagyis azóta volt a lakhnaui csapat edzője, hogy az megkezdte szereplését az IPL-ben. Az azóta eltelt mindkét szezonban 10 csapat közül a 4. helyet szerezték meg, ami nem rossz eredmény, ám most mégis úgy döntöttek: nem hosszabbítanak az edzővel. A klub hivatalos Twitter-oldalán köszönetet mondott Flower eddigi munkájáért, és látszott, hogy nem haraggal válnak el az útjaik.

Justin Langer még sosem edzősködött az IPL-ben, de az ausztrál BBL-ben már három bajnoki címig is vezette szülővárosának csapatát, a Perth Scorcherst, sőt, az ausztrál válogatottnak is ő volt az edzője, amikor megnyerték a 2021-es Húsz20-as világbajnokságot. A válogatott éléről 2022 elején mondott le, miután visszautasított egy rövid távú szerződéshosszabbítási ajánlatot. Most, hogy kinevezték az LSG edzőjévé, az ilyenkor szokásos, szinte kötelező nyilatkozatot ő is megtette: szerinte Az LSG egy nagy történet felépítésének útján jár az IPL-ben. Mindannyiunknak megvan a szerepünk ezen az úton, és izgatott vagyok, hogy ennek az előre haladó csapatnak a része lehetek.

Nem tudjuk, hogy van-e összefüggés a mostani kinevezés és aközött, hogy Langer régebben egy ideig együtt dolgozott a csapat mostani krikettigazgatójával, Gautam Gambhírral, de utóbbi bizony valós tény. Először a (már megszűnt) Bajnokok Ligája egyik 2014-es meccsén találkoztak a pálya szélén, amikor Gambhír a Kolkata Knight Riders kapitányaként játszott, Langer pedig a Scorchers edzője volt. Egy véletlenül elkezdődött beszélgetés után alakult ki köztük egy kis munkakapcsolat, és most, 2023-ban bizonyos szempontból újra összehozta őket a sors.


Alapból nem látható kép
×