India már a harmadik napon megnyerte a tesztet a karibiak ellen

2023. július 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Az ázsiaiak a második játékrészt mindössze 5 kapu elvesztése után már bátran lezárhatták, a harmadikban pedig még gyorsabban kidobták a teljes karibi csapatot, mint az elsőben, így 1 játékrésszel és 141 futással nyertek. Dzsájszvál 171 futásig, Asvin 12 kapuig jutott.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Egyértelmű indiai előnyről és rendkívül kevés Karib-térségi esélyről folytatódott a két csapat közötti teszt a harmadik napon. Reggel még volt egy aprócska eső, de ez semmit sem befolyásolt a talaj állapotán, az továbbra is lassú volt, a külső pálya is nehéz, így a pontszerzés még a legjobbaknak is okozott némi gondot – de azért akik tényleg a legjobbak közé tartoznak, ők valahogy csak megoldották.

Ezek pedig az indiai ütősök voltak. Dzsájszvál tegnap 143 futással zárta a napot, ma pedig ehhez még 28-at hozzá tudott tenni, és végül 171 ponttal zárt. Virát Kohlí rendkívül lassan haladt, de szépen elaraszolgatott 76 futásig, amikor a tegnapi hiányzása (valószínűleg betegsége) után visszatérő pörgető, Rahkeem Cornwall végzett vele.

Egyre inkább benne volt már a levegőben, hogy az indiai kapitány hamarosan lezárja a játékrészt, hiszen már bőven több mint 250 futással vezettek, de Rohit Sarmá csak nem hozta meg ezt a döntését. Aztán amikor a 6. rendben bejövő ütős, a Dzsájszvál melletti másik debütáns, Ísán Kisan a huszadik (!) vele szemben megeresztett dobásból megszerezte első futását, a kapitány azonnal lezárta a játékrészt – úgy látszik, jó szívű volt, és megvárta, amíg az újonc is szerez egy pontot.

A Karib-térség már csak a becsületéért küzdött, a győzelem már szinte elúszott, de azt még szerették volna elkerülni, hogy játékrészes vereségben legyen részük. A két indiai pörgető, Ravicsandran Asvin és Ravindra Dzsadedzsá viszont úgy tűnt, egy kis külön versenyt vív egymással, hogy ezúttal kinek lesz több kapuja: az első negyedben Asvin nyert 5–3-ra. Most 2–2-ig fej-fej mellett haladtak, de aztán Mohammad Szirádzs, a gyors dobó egy kicsit belerondított kettejük csatájába azzal, hogy az 5. kaput ő dobta, ezek után pedig a maradék ötöt kivétel nélkül Asvin szerezte meg, így ő ebben a játékrészben 7, összesen 12 kapuval zárt. A Karib-térség most még hamarabb elolvadt, mint az első játékrészben, és csak 130 futásig jutottak, ami 1 játékrészes és 141 futásos vereséget jelentett számukra.

A legnehezebb helyzetben az a személy volt, akinek ezek után el kellett döntenie, ki legyen a mérkőzés legjobb játékosa. A debütáns Dzsájszvál 171 futásával vagy Asvin a 12 kapujával? Végül az előbbire esett a választás.

Két kis statisztikai érdekesség Dzsájszvállal kapcsolatban:

  • Ő lett mindössze a 3. indiai játékos, aki bemutatkozó tesztjén 150 futásig jutott egy játékrészben.
  • Azzal, hogy 387 labdával nézett szembe debütálásán, nem csak az indiai, hanem az összes ütős közül ő lett a világon a harmadik.

Alapból nem látható kép
×