A nyugati parti állatos csapatok győztek az MLC második napján

2023. július 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Péntek este (magyar idő szerint szombatra átnyúlva) bemutatkozott az MLC maradék négy csapata is, így most már mindenkit láthattunk pályára lépni egyszer. A két meccs győztese a San Francisco Unicorns (San Franciscó-i egyszarvúk) és a Seattle Orcas (seattle-i kardszárnyú delfinek) lett.

Seattle látképe többek között a jellegzetes Űrtű nevű toronnyal (illusztráció)Seattle látképe többek között a jellegzetes Űrtű nevű toronnyal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ha nem is teltház, de azért szép számú közönség fogadta az MLC második napján rendezett dupla (két egymás utáni) mérkőzés résztvevőit. Ne feledjük: a legtöbb klubnak még nincs kész a saját stadionja, ezért eleinte mindent itt, Texasban rendeznek – reméljük, csak ez az oka annak, hogy nem adták el az összes jegyet.

Az első meccsen a San Francisco Unicorns és az MI New York találkozott egymással. Akik a torna talán legnagyobb sztárját, az afgán Rásid Hánt, a New York játékosát szerették volna látni, ezt most még nem tehették meg, mert ő egyelőre a válogatottal Bangladesben turnézik, és csak kicsit később lesz elérhető a klub számára.

Ott volt viszont két másik híres dobó, Kagiso Rabada és Trent Boult, akik hamar kiejtették az első három Unicorns-ütőst, a csapat azonban ettől nem roppant meg, hanem épp ellenkezőleg, hamarosan kialakult a Corey AndersonSádáb Hán társulás, akik ketten 129 futást adtak hozzá csapatuk teljesítményéhez, többek között 12 db 6-pontos ütéssel. Anderson majdnem megszerezte a torna történetének első 100-asát is, de amikor 91 futáson állt, letelt a 20 játszma. Csapata így is 215 futást gyűjtött be, és ezek után az MI hiába tapadt rájuk a második félidő nagyjából kétharmadáig, a végére nem tudtak begyorsítani, így 22 futással alulmaradtak.

A második összecsapáson a szintén nyugati parti Seattle Orcas és a fővárosi Washington Freedom csatázott: ez egy alacsonyabb pontszámú találkozó volt. Itt a washingtoniak (mármint Washington városiak, hiszen ne feledjük: Seattle is egy Washington nevű államban van, jó messze a fővárostól) kezdtek jobban ütésben, a 4. játszma végén még majdnem 10-es pontarányuk volt, de innentől kezdve majdnem egészen a végéig folyamatosan csak lassultak, és egyetlen ütősük sem volt, aki kiemelkedőt nyújtott volna, talán még a 8. rendű Akeal Hosein volt a legjobb, aki 22 dobásból 33 pontot ütött. A kergetés is kicsit idegesen zajlott, de a delfineknél a pakisztáni különítmény, Númán Ánvar és Imád Vaszím is több mint 40 futást gyűjtött be, így az utolsó játszma előtt már csak 6 pont hiányzott a 145-ös cél eléréséhez. Az első dobásból viszont csak egy pontot szereztek, a másodikból pedig kiesett Shimron Hetmyer – ekkor úgy tűnt, talán a nagy feszültség miatt összeomolhat a csapat, és nyerhet a Freedom, de végül a következő két dobásból Subham Randzsane két 4-est ütött és így eldőlt minden.

Ma este (magyar idő szerint holnap) véletlenül épp a mai két győztes csapat találkozik majd egymással.


Alapból nem látható kép
×