A delfinek legyőzték az egyszarvúkat

2023. július 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Az egy nappal korábbi két találkozó két győztese, a Seattle Orcas és a San Francisco Unicorns csapott ma (ottani helyi idő szerint tegnap este) össze az MLC harmadik napján, és az ütközetből a kardszárnyú delfinek, azaz az Orcas jött ki győztesen.

Egy kardszárnyú delfin (illusztráció)Egy kardszárnyú delfin (illusztráció)

A kép szerzője: orcas & humpbacks (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Mivel ebben a nyitószezonban még elég kevés meccset rendeznek, hiszen a csoportkörben mindenki csak 5-ször játszik, ezért már most az elején nagy előnyre tehetett szert az, aki két győzelemmel kezd. Márpedig mindkét mostani résztvevő egy-egy győzelem után érkezett ide, így elmondható volt: aki ma nyer, máris igen közel kerül a továbbjutáshoz (a 6-ból 4 jut be a végén a rájátszásba).

Ezúttal (a torna történetében először) a pénzfeldobást megnyerő csapat (most éppenséggel az Orcas) az ütést választotta. Bár a torna egyik legnagyobb sztárja, Quinton de Kock az előzőhöz hasonlóan most sem remekelt, de az utána bejövő társak már szépen gyűjtögették a pontokat, Heinrich Klaasen ötvenesig is menetelt mindössze 27 dobásból. Az utolsó két játszmában azonban nem tudtak úgy begyorsítani, ahogy egy Húsz20-as félidő végén szokás, csak 16 pontot szereztek a két játszmában, így, bár korábban jóval több is kinézett, de csak 177 futással zártak. A félidőben így teljesen kiegyenlítettnek tűnt a harc, egyik fél sem örülhetett különösebben, de nem is kellett szomorkodniuk.

Klaasen a félidőben elmondta, úgy érezte, a sáv talaja eleinte nagyon jó volt, de ahogy telt az idő, romlott valamelyest. Ez pedig előrevetítette, hogy az Unicornsnak talán nehezebb dolga lesz a kergetés során. Az elején ez viszont egyáltalán nem tűnt így, hiszen elsősorban Finn Allennek köszönhetően (aki 9 dobásból 28 pontot ütött) a 3. játszma végére már 41 futáson álltak. De aztán Allen egy kissé szerencsétlen kifutásnak esett áldozatául: amikor a futás közben ütőjét lefele fordította, hogy majd a vonal mögé tudja tenni, hogy biztonságban legyen, az ütő valahogy a vonal előtt beleakadt a földbe, kicsúszott a kezéből, így egy pici időt vesztett, és ez elég volt a mezőnyjátékosnak eltalálni a kaput. Utána Matthew Wade még jól haladt, nemsokára például ütött 3 db 4-est is egymás után, de aztán az 5. játszma végén kidobták, és innentől kezdve jelentősen lelassult a kergetők haladása. Ráadásul a kapukat is sorban vesztették el, nem utolsó sorban Klaasennek köszönhetően, aki a mezőny több pontján is bemutatott egy-egy elkapást. A 17. játszma végeztével még 38 futás kellett volna, ami nem könnyű, de nem is lett volna lehetetlen, tekintve, hogy például Sádáb Hán bent volt ütni, de aztán a következő játszmában Cameron Gannon három (nem egymás utáni) dobásából De Kock három elkapást teljesített (a harmadik különösen látványos volt), így az egyszarvúk elfogytak, és a delfinek győztesen hagyhatták el a medencét... ööö, a pályát.


Alapból nem látható kép
×