Sahín Afrídí megszerezte 100. teszt-kapuját a ma kezdődött Srí Lanka elleni meccsen

2023. július 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Srí Lanka Pakisztánt fogadja egy két mérkőzésből álló tesztsorozaton, ami beleszámít a tesztvilágbajnokságba is. Sahín Afrídí itt szerezte meg 100. kapuját, aztán a 101-ediket és a 102-ediket is. Az esős nap végén Srí Lanka 242/6-on áll.

Piros krikettlabda (illusztráció)Piros krikettlabda (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Változó szerencse, hullámzó játék jellemezte a mai napot, sőt, még az időjárás is ilyen volt.

Sahín Afrídí eddigi 99 kapuját szerette volna minél előbb 100-ra növelni – akár mindjárt az első játszmában, hiszen ő mostanában nagyon gyakran dob kaput mindjárt a legelején. Ez ezúttal nem jött össze, de a második játszmájában (a mérkőzés harmadikjában) máris igen: az áldozat Nisán Maduska volt.

De amikor éppen belelendültek volna a csapatok, a 6. játszma közben, fél 11 táján az eleredő eső miatt meg kellett állítani a játékot, és majdnem másfél órával később lehetett csak folytatni. Viszont a folytatás hasonló volt a kezdéshez: Afrídí gyorsan még két kaput dobott, és még Naszím Sáh is beköszönt egyszer.

Ám ezek után fordult a kocka, összeállt a két rutinos ütős, Anydzseló Mattijúsz és Dhanandzsaja da Szilvá, akiken a pakisztáni dobók nem találták a fogást, és így mindketten megszerezték a maguk 50-esét. Végül Mattijúsz 64-gyel esett ki, ezek után pedig rögtön teaszünet következett. Da Szilvá a folytatásban Szadhíra Szamaravikramával is jó párt alkotott, utóbbi 36-tal esett ki a nap utolsó dobásából (egy gyönyörű Imám ul-Hak által bemutatott ugrásos elkapás miatt), míg előbbi helyzete jelenleg 94-neski. 16:40 után még volt közel egy óra újabb kihagyás az eső miatt, de a Srí Lanka-i pályamunkások híresek arról, hogy milyen gyorsan milyen nagy területet be szoktak fedni a ponyváikkal, így legalább a külső pálya száradására nem kellett sokáig várni.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy egy kiegyenlített napon vagyunk túl, talán a vendég pakisztániak jobban állnak valamivel, hiszen Srí Lanka összpontszáma 242, és már 6 kaput elvesztettek. Apró érdekesség, hogy a nap során egyik csapat sem kért egyszer sem videóbírózást.


Alapból nem látható kép
×