A nőknél már eldőlt: Ausztrália megtartja a Hamvak-trófeát

2023. július 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Mai győzelmükkel az ausztrálok bebiztosították, hogy az övék marad az értékes tárgy: még ha Anglia megnyerné az utolsó meccset, akkor is csak döntetlen lenne az összesítés, ami azt jelenti: mindenképpen marad náluk az ereklye.

Ausztrál zászló (illusztráció)Ausztrál zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Lejátszották az utolsó előtti ENN-t, egyben az utolsó előtti mérkőzést is a női Hamvakon. Már előtte tudni lehetett, hogy ha az angolok nem nyernek, minden reményüket elvesztik, hogy visszaszerezzék a trófeát: és végül így is alakult, tehát az ausztrálok megtarthatták azt.

A hazaiak az utóbbi győzelmeik után változatlan összeállításban kezdtek, míg a vendégeknél Darcie Brown helyett ezúttal egy lassú dobó, Alana King kezdett. Mint később kiderült, ez igazán nyerő húzásnak bizonyult.

De mint mondtuk, csak később, ugyanis az angolok a dobást választották a pénzfeldobáskor. És mindjárt az elején ki is ejtették a múltkor igen jól kezdő fiatal tehetséget, Phoebe Litchfieldet – azonban az utána bejövő világsztárral, Ellyse Perryvel már sokáig nem tudtak mit kezdeni: ő 91 futásig menetelt. Rajta kívül még Annabel Sutherland is elért egy 50-est, és igen figyelemre méltó volt még a 8. rendben bejövő Georgia Wareham teljesítménye, aki 14 dobásból 37 pontot ütött: az utolsó, 50. játszmában például így: 6–6–4–6–4–0! A csapat így 282 futással végzett, ami sokkal jobb, mint ezen a southamptoni pályán megszokott átlag.

A második félidőben látszott viszont, hogy milyen jó ötlet volt a Brown–King csere: a pörgető dobók ugyanis nagyon éltek ma, olyannyira, hogy a második félidő mind a 7 kapuját ők szerezték! King ráadásul az első 5 rendű ütős közül 3-at egymaga ejtett ki, és még a gazdálkodása is takarékos (4,39) volt. Az angol ütősök közül Nat Sciver emelkedett ki, aki 111-neskivel zárt, de ez is kevés volt a győzelemhez: éppen csak, de a csapat 3 futással lemaradt az ausztráloktól a végére. Érdekesség, hogy az angolok egyetlen hatost sem ütöttek.

Az utolsó meccsnek tehát már nem lesz tétje a trófea szempontjából, csak az, hogy meg is nyeri-e Ausztrália az egész sorozatot vagy döntetlen lesz.


Alapból nem látható kép
×