Megvan a Washington első győzelme és a Texas első veresége

2023. július 17. – Szerző: Krikettgalaxis

A hazai Szuperkirályok a nyitómeccsen aratott győzelem, míg a fővárosi piros-kékek egy elbukott mérkőzés után találkoztak, de ezúttal pont fordítva alakult az eredmény mindkettejük számára. Sűrűsödik a tabella.

A Kapitólium, a washingtoni törvényhozás székhelye (illusztráció)A Kapitólium, a washingtoni törvényhozás székhelye (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A kevés mérkőzés miatt a texasiak máris kényelmes helyzetbe kerülhettek volna, ha megnyerik a mai összecsapást, a Washington ugyanekkor nulla ponttal kisebbfajta bajocskában érezhette volna magát. Fordított eredmény esetén azonban a középcsapatok száma nőtt volna meg, ami a jövőbeli izgalmak fokozódását jelentette volna. Végül ez a forgatókönyv valósult meg.

A kezdéskor 36 fokos hőség tombolt, de ahogy telt az idő, enyhült egy kicsit. A Freedom így is az ütést választotta, szóval nem lehetett kellemes az ütőseiknek ott beöltözve lenni, de az eddigi eredmények alapján úgy tűnt, mégis ez lehet a kedvezőbb választás.

A fővárosi nyitó ütős, Matthew Short pedig már az első labdából bemutatta, mire készül: egy rövid labdát mindjárt 4-pontosra húzott. És így is folytatta: ezen kívül még 9 db 4-est és három 6-ost is bemutatott, és csak a 16. játszmában tudták kiejteni őt, 80 futással. Ezzel egymaga a csapat 163 pontjának közel felét szerezte meg, sőt, ha az extráktól eltekintünk, csak az ütősök teljesítményét számítjuk, akkor az ő 80-a egyedül több volt, mint az összes másik ütősé együttvéve! Ehhez az is hozzájárult, hogy a félidő második felében feljavult a hazaiak dobójátéka, és nem hagyták, hogy a fővárosiak begyorsítsanak – pedig sokáig úgy nézett ki, akár a 180 is benne lehet nekik.

A kergetés során a múltkor 50-esig jutó Devon Conwayt ezúttal aranykacsával kidobták, és bizony az első 5 ütős közül egyik sem jutott 20 pontig, és a 6. rendű Mitchell Santner is csak 22-ig! Így aztán szinte végig reménytelennek tűnt a Texas helyzete – de aztán a 7. rendű Dwayne Bravo elkezdte úgy gondolni, hogy azért már ezt mégsem kéne hagyni. És elkezdte zúdítani a határokat: 39 dobásból 76 futásig jutott, többek között 6 db 6-ossal! Ám ez is túl későn jött, így a végelszámolásnál 6 ponttal elmaradtak az ellenféltől. Érdekesség, hogy ha az MLC-beli eredményeket elszámolnák hivatalos Húsz20-as eredménynek, akkor ez lett volna Bravo hosszú-hosszú pályafutása során a legmagasabb Húsz20-as pontszáma! De mivel az USA egyelőre nem teljes jogú tag a Nemzetközi Krikett-tanácsban, ezért az itteni meccsek nem számítanak bele a hivatalos Húsz20-as statisztikákba.


Alapból nem látható kép
×