Újabb rövidített nap a Srí Lanka–Pakisztán teszten

2023. július 17. – Szerző: Krikettgalaxis

Eleinte Pakisztán nem bírt a Srí Lanka-i sorvég legvégével, aztán a pörgető dobóikkal sem, de a nap utolsó részében meg Srí Lanka nem bírt a 60–60 pontot is átlépő két ütőssel, Szaúd Sakíllal és Ága Szalmánnal. A nap végére Pakisztán hátránya 91 futás, és 5 kapujuk van még.

Egy tesztmérkőzés (illusztráció)Egy tesztmérkőzés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tegnapi sok esőszünet miatt ma nem a korábban tervezett 10 órakor, hanem már 9:45-kor elkezdődött a játék, igaz, negyed órával azért nem sok mindent lehetett bepótolni.

A tegnap 94-gyel a napot befejező Dhanandzsaja da Szilvának nem kellett sok, hogy meglegyen a százasa (teszt-pályafutása során a tizedik), és végül 122 futással zárt, amikor kiesett. A csapat a 9. kapuját 283 pontnál vesztette el, így valószínűnek tűnt, hogy még a 300-as lélektani határ sem lesz meg nekik, de érdekes módon a 10. kapus társulás, Kaszun Rádzsita és Visva Pranándu viszonylag sokáig bírta, és 312 pontra hozta föl a válogatottat. Érdekesség, hogy az egész első negyed során minden kapu elkapásból született: ez azért egyáltalán nem gyakori, még akkor sem, ha tudjuk, hogy korábban már 86 ilyen játékrész volt a teszt történetében.

A második negyedre érezhetően leromlott/feljavult a talaj: attól függ, kinek, hiszen az ütősöknek leromlott, de a pörgetőknek feljavult. Nem is csoda, hogy alig lépték át a 100 pontot a pakisztániak, máris 5 kapujuk elveszett, és ebből 4 pörgetés által. (A válogatott számára kicsit későn felfedezett nagy tehetség, a 31 éves Prabhát Dzsajaszúrija hármat is szerzett.) Mire egyébként ideáig eljutott a csapat, két ütősük is átlépett egy-egy kisebb mérföldkövet: Abdulláh Safík most szerezte meg tesztpályafutása 1000., Szarfaráz Ahmed pedig a 3000. futását.

Az eső már az első negyed során is eleredt egy kicsit, de akkor olyan rövid volt, hogy még a játékot sem kellett megszakítani. Most viszont a teaszünetben hosszabb esőzés is kezdődött, emiatt a szünet is a tervezettnél tovább tartott. A szünet után az 5. és a 7. rendű ütős, Szaúd Sakíl és Ága Szalmán stabilizálta a pakisztáni játékot: ők ketten nagyon jól kivédték, sőt, támadták a pörgető dobókat, és a nap végére előbbi 69, utóbbi pedig 61 futásig jutott, és még nem estek ki.

17 óra körül újabb kis eső kezdődött, és mire elállt, már a fényviszonyok sem voltak túl jók a felhők és a késői időpont miatt, így a játékvezetők a mai napi játék végleges befejezése mellett döntöttek.

Sokminden függ most ettől a pártól, akik bent vannak. Ha ez a társulás felbomlik, lehetséges, hogy Pakisztán esélyei teljesen elszállnak, de ha még sokáig kibírják, akár a vezetést is átvehetik a játékrész végére. Holnap kiderül, hogyan lesz!


Alapból nem látható kép
×