MLC: a Texas átvette a vezetést a tabellán

2023. július 18. – Szerző: Krikettgalaxis

A hazaiak győzelmével zárult a Texas Super Kings és a múltkor a Los Angeles ellen fölényes győzelmet arató MI New York csatája. Bár utóbbiakhoz mostanra már megérkezett a várva várt sztár, Rásid Hán, de ezúttal ő is túl későn csapott le, az ütősök pedig gyengélkedtek.

Dallas látképe (illusztráció)Dallas látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Super Kings az MI ellen – ha Indiában lennénk, mindenki felkapná a fejét, hiszen óriási rangadóról van szó. De ez itt Amerika, ahol sokan még csak nem is hallottak ezekről a klubokról. Ennek ellenére itt is megvan az esélye, hogy a dallasi és a New York-i csapat rangadója idővel ugyanolyan nagy versengéssé fokozódjon, mint a csennaié és a mumbaié. Már csak azért is, mert nagy számú indiai közösség él az országban, és talán tőlük kiindulva ide is átterjedhet a láz.

A TSK-nál ezúttal három új játékos is bemutatkozott Ziá ul-Hak pakisztáni gyors dobó, Daniel Sams ausztrál mindenes és Cody Chetty dél-afrikai születésű ütős személyében, míg a(z) MINY csapatába megérkezett az afgán válogatott dobó, Rásid Hán. Az a Rásid Hán, aki egy nappal korábban még Bangladesben vendégeskedett, majd 21 órát repült, hogy ideérjen... És nem csak megérkezett Dallasba, hanem máris pályára is lépett.

A hazaiak, mint ezen a tornán a legtöbben, az ütést választották. De kapitányuk és nyitó ütősök, Faf du Plessis egymás utáni harmadik meccsén sem volt képes megmutatni, mit tud: ezúttal 8 futással esett ki. Nem úgy a másik nyitó ütős, Devon Conway, aki 71-ig jutott, és csak a 17. játszmában dobta ki őt Rásid Hán – amikor már kicsit késő volt. Ezzel Conway egyébként át is vette a vezetést a torna összesített ponttáblázatán. Conwayen kívül viszont senki más nem volt, aki az egyre nehezebbnek tűnő talajon sokkal tudta volna bővíteni a csapat összpontszámát, de azért honfitársa, Mitchell Santner mégis érdemel egy kis dicséretet, hiszen 13 dobásból azért csak hozzátett 27-et, köszönhetően két hatosának és egy négyesének.

A kergetés során az MI is megtapasztalhatta, hogy a sávtalajról nem annyira jönnek jól ütőre a labdák. A 10. játszma előtt például 4 egymást követő játszmában sem tudtak ütni egy határt sem – igaz, aztán a 10. játszmában hármat is, így ott összesen 18-at szereztek, miközben az első 9-ben csak 50-t. De több ilyen jó játszmájuk nem volt, annál rosszabb viszont igen: a 14-edikben például Mohammad Muhszin két ütősüket is kiejtette egymás után, és a haláljátszmákra sem tudtak begyorsítani. A 20. játszma előtt még 21 futás hiányzott a győzelemhez: ekkor még reménykedhettek a szurkolók, hiszen számtalanszor láttunk már olyat, hogy például 3 db 6-ost üt valaki ilyenkor, és az már majdnem elég... Ehelyett azonban teljesen máshogy alakultak a dolgok: Daniel Sams ugyanis az első két labdából mindjárt két kaput szerzett, a következő 4-ből pedig csak 3 pontot engedélyezett, így aztán magabiztosan, 17 futással nyert a Texas.

Ezzel a győzelmükkel a dallasiak följöttek a tabella élére, míg az MI magas nettó futási arányának köszönhetően még mindig a harmadik helyen áll, a két ponttal rendelkező csapatok közül a legjobban. Igaz, ők most már eggyel többet játszottak.


Alapból nem látható kép
×