Srí Lanka–Pakisztán teszt: Szaúd Sakíl 208-neskije egész jó előnyt adott a vendégeknek a 3. napon

2023. július 18. – Szerző: Krikettgalaxis

Ismét valamivel rövidebb volt a játék a tervezettnél, viszont azt a rövidebb időt Pakisztán majdnem teljesen végigütötte, és Szaúd Sakíl hősies játékával 149 futásos előnyre tettek szert. Srí Lanka ebből a nap legvégén kapuvesztés nélkül lefaragott 14-et, így izgalmas folytatás várható.

Ucs Saríf, Pakisztán egyik híres történelmi nevezetessége (illusztráció)Ucs Saríf, Pakisztán egyik híres történelmi nevezetessége (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Dél-Ázsiában most nagyon erős a monszunhatás, mindenfelé sok az eső. Így van ez a Srí Lanka déli részén található Gállában is, ahol a mostani teszt eddigi mindkét napját megzavarta a csapadék, sőt, ma délelőtt is esett, így a kezdést 10 óra helyett nagyjából 10:45-re kellett eltolni.

A tegnapi napot záró stabil társulás, az Ága SzalmánSzaúd Sakíl pár végül előbbi kiesésével felbomlott (Szalmán 83 futásig jutott összesen), de Sakíl sehogyan sem bírt kiesni, akármivel is próbálkoztak a Srí Lanka-i dobók. Igaz, amíg fennállt a társulás, Pakisztán meglepően gyorsan szerezte a pontokat, jónéhány határt is ütöttek, és szorgosan gyűjtögették a szimplákat is. Amint azonban Szalmán kiesett, a haladás látványosan lelassult, mert innentől kezdve Sakíl és éppen aktuális társa egyre jobban odafigyelt, hogy ha lehet, minél többet legyen Sakíl, a tapasztalt ütős aktív pozícióban, hiszen a másik fél már bőven a sorvéghez tartozott.

Ezt a lassú, de biztonságos, igazi hagyományos tesztjátékot a legprofesszionálisabb módon akkor mutatták be, amikor Sakíl társa már a 10. rendű ütős, Naszím Sáh volt. Sáh folyamatosan védekezett, Sakíl pedig inkább a játszmák végefelé próbálkozott 1-1 szimplával, hogy a következő játszmában is ő kerüljön sorra. Igaz, hogy így rendkívül lassan haladtak, de haladtak, és ez a lényeg. Éppen az ebédszünet előtt (amikor még nem Sáh volt Sakíl társa) lett meg Pakisztánnak az 1 futásnyi előny, és ezt a teaszünetre mindössze 77-re tudták növelni. Sáh végül úgy esett ki, hogy 78 dobásból mindössze 6 pontot szerzett!

Az utolsó rendű Ábrár Áhmed már egész máshogy, amolyan minden mindegy alapon ütött: ő például 6 dobásból már 10 pontnál járt, igaz, ezek után hamar kiesett, így Sakíl pályafutása legjobb teszt-, sőt, legjobb első osztályú eredményével 208-neskivel zárt.

Srí Lankának még maradt néhány ütőjátszmája a nap végére, de a 4. játszmát már végig sem tudták játszani, mivel a bírók úgy ítélték meg, túl gyenge a fény, és ezért végleg lefújták a mai, harmadik napot.

Az állás így a 3. játékrész elején: Srí Lanka 135 pont hátrányban van, de még minden kapuja megvan.


Alapból nem látható kép
×