A San Francisco a kaliforniai rangadó győztese

2023. július 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Magas pontösszegű mérkőzésen nyerte meg az Unicorns az MLC első olyan mérkőzését, amikor két, egy államon belüli együttes találkozott. Az LAKR ugyan ismét vereséget szenvedett, de már jobban küzdöttek, mint eddig korábban bármikor.

Egy egyszarvú ábrázolása a 13. századból (illusztráció)Egy egyszarvú ábrázolása a 13. századból (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Lehetséges, hogy a jövő egyik hatalmas rangadójának első kiadását láthattuk ma, hiszen Kalifornia állam két csapata, a San Francisco és a Los Angeles játszott ma egymással. Egyelőre több ilyen államon belüli párosítás nincs is az MLC-ben, de mivel a tervek szerint majd valamikor később bővíteni fogják a csapatok számát, így elképzelhető, hogy a jövőben lesz másik hasonló is.

Az egyszarvúk ugyanazzal a csapattal álltak fel, mint eddigi két mérkőzésükön, a Knight Riders viszont két új embert hozott be, hátha ők szerencsét hoznak: Spencer Johnsont, az ausztrál dobót és Jason Royt, az angol nyitó ütőst. Az SFU, ahogy mostanában mindenki, pénzfeldobáskor az ütést választotta.

Rendkívül hullámzóan indult a mérkőzés: az erőfölény során például volt olyan játszma (az első), amikor mindössze 1 futást gyűjtöttek az ütősök, de olyan is (a hatodik), amikor 29-et! Érdekesség, hogy az erőfölény összesen 75 pontjából Matthew Wade egymaga 64-et szerzett. Aztán a hamarosan beálló Marcus Stoinisnek is volt egy 6–4–6–6-os sorozata, később pedig Corey Anderson is bemutatott például egy 6–6–4–4-et, így az Unicorns 212 futásig repült a félidő végére: harmadik meccsükön így már másodszor végeztek 200 fölött. Az újonc Johnson volt egyébként a Los Angeles legtakarékosabb dobója, mindössze 5,25-ös gazdálkodással, igaz, ő kaput nem szerzett.

Nem biztos, hogy sokan bíztak abban, hogy a múltkor 50 futással kieső LAKR most le tudna kergetni egy ekkora pontszámot, de a sport az sport, meg kellett próbálniuk – és bizony egészen jól is haladtak a cél felé! Például az első 5 játszmájukból 4-ben is ütöttek egy-egy 4-est és egy-egy 6-ost is. Utána azonban jött egy kis lassulás, és a kezdeti lendületet már nem is tudták visszaszerezni ezek után, még akkor sem, ha az utolsó négy játszmában azért ismét szép számmal jöttek a hatosok. Az újonc Roy és később Andre Russell emelkedett ki leginkább a mezőnyből, mindketten négy maximumot ütöttek, és 21 illetve 26 dobásból értek el 45 illetve 42 pontot – de végül ez is kevés lett, és a csapat 21 futással kikapott. Szégyenben viszont ezúttal nem maradtak.

A Los Angeles helyzete így elég reménytelenné vált, hiszen nulla ponttal árválkodnak az utolsó helyen, míg a San Francisco csatlakozott a másik két 4-pontos együtteshez, ám közülük jelenleg csak a harmadik.


Alapból nem látható kép
×