Pakisztán kényelmes előnyben a Srí Lanka elleni teszt 4. napjának végén

2023. július 19. – Szerző: Krikettgalaxis

A hazaiak mindössze 130 futásnyi előnyt tudtak kialakítani a 3. játékrész végére, így, bár a talaj már eléggé leromlott, de Pakisztánnak talán nem lesz nehéz dolga. 48 pontot már ma elértek, igaz, 3 ütősök már eltűnt.

A pakisztáni Karacsi egyik jelképe, a Dzsinnah-mauzóleum (illusztráció)A pakisztáni Karacsi egyik jelképe, a Dzsinnah-mauzóleum (illusztráció)

A kép szerzője: M.irfan44 (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Az eddigi 3 napon többször is a rossz időjárás miatt állt a játék, ma viszont végre napsütés fogadta a csapatokat a kezdés idején. De azért hogy most se menjen minden zökkenőmentesen, ma is később kezdtek egy kicsit, mivel még a dobók nekifutási területén egy kis víz gyűlt meg.

Amikor kezdődhetett a játék, még a két Srí Lanka-i nyitó ütős, Nisán Maduska és Dimut Karunáratna volt bent, akik a tegnap megkezdett magabiztos játékot folytatták. Érdekes volt viszont, hogy milyen kevés szimplával próbálkoztak, szinte minden dobásból vagy nem született pont, vagy 4-esre ment. Miután azonban Karunáratna Abrár Ahmed pörgetésének áldozatává vált, a négyesek is megritkultak, és az újabb ütősök sokkal biztonságibb játékra váltottak át. De hiába, az 53. játszmáig, amikor is Srí Lanka ledolgozta a 149 futásos hátrányát, még további 3 ütőst pörgettek ki a pakisztániak. Ekkor azonban már a pályán volt az a Dhanandzsaja da Szilvá, aki az első negyedben is száz fölé jutott, és most is stabilnak tűnt. Ráadásul az az ütése, amelyiknek a pillanatában a hátrány nullára olvadt, az éppen egy hatos volt, sőt, a következő is! Végül Da Szilvá most 82-ig jutott, amikor kivételesen egy gyors dobó, Sahín Afrídí búcsúztatta.

A teaszünetben Srí Lanka 61 ponttal vezetett, ám 6 kapujuk már ledőlt, így egyre érett az esélye annak, hogy Pakisztán még ma belekezdhet az ütésbe. És ez így is lett, főleg azért, mert amikor a 80 játszma letelt, és Pakisztán kikérte az új labdát, azzal rögvest (kevesebb mint 4 játszma alatt) kiejtette az akkorra megmaradt mindössze 3 Srí Lanka-i sorvégi ütőst. A cél a negyedik játékrészre 131 futást lett.

Ekkor már az volt a szakértők véleménye, hogy Pakisztánnak szinte elegendő valahogy kibekkelni azt az időszakot, amíg új a labda, hiszen ezen a meccsen úgy tűnik, akkor érezhetően nehezebb az ütés, és ha ez sikerül, akkor már biztosra vehető a győzelmük. Ez részben sikerült is, de 48 futásig jutva azért 3 kaput csak elvesztettek így a nap végén – igaz, ebből egy az éjjeliőrnek beküldött Naumán Alíé volt. Holnap tehát Pakisztánnak 83 futás, Srí Lankának 7 kapu kell a győzelemhez. Az első jóval könnyebbnek tűnik.


Alapból nem látható kép
×