Ahogy várható volt, Pakisztán gyorsan befejezte a Srí Lanka elleni tesztet az 5. napon

2023. július 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Pakisztán utolsó tesztgyőzelme 2022. július 20-án volt, a gállai stadionban, Srí Lanka ellen. Most, 2023. július 20-án, a gállai stadionban, Srí Lanka ellen újra nyerni tudtak.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A mai, utolsó napról már nem lehet sokat írni. Pakisztánnak 83 futás hiányzott a győzelemhez, és még csak 3 kaput vesztettek el a tegnapi nap végére, így Srí Lanka csak a csodában bízhatott.

Nos, a csoda nem jött, a végül 50-esig jutó Bábar Ázam és Szaúd Sakíl vezérletével a vendégek könnyedén bebiztosították a győzelmet, pontosan 1 évvel az után, hogy utoljára bármilyen tesztet is megnyertek. A 4. játékrészben volt egy kifutás is, de azon kívül mind az 5 kaput pörgetők szerezték – egyébként pedig az 5-ből 4-et Prabhát Dzsajaszúrija.

Ha Sakíl nem esett volna ki a végére, akkor elmondhatta volna magáról, hogy 6 teszt után 100 fölött van az ütési átlaga, ami hihetetlen eredmény lett volna, hiszen még a legendás Don Bradmannek is éppen 100 alatt van ez a mutatója – igaz, neki 52 teszt alapján. Sakílnak így most jelenleg 90,88, ami szintén pompás, de hogy ezt a magas számot mennyire tudja fenn is tartani, az majd kiderül a következő teszteken. Hiszen most már bizonyára nem fogják kihagyni a csapatból, ha közbe nem jön valami baj.

A mostani mérkőzés legjobb játékosává természetesen őt választották. Mint a végén elmondta: ők jól tudják ütni a söprést és a visszasöprést, és tudatában is voltak annak, hogy most valóban szükség is lesz rá. Ő amúgy is Karacsiból származik, ahol olyan a pálya, hogy sok lehetősége volt a pörgetők ellen gyakorolni.

A két csapat legközelebb 24-től 28-ig játszik egy tesztet (Kolambában), de ezen a turnén más hivatalos mérkőzések nem lesznek.


Alapból nem látható kép
×