Európában és Ázsiában is kezdődik ma egy-egy női sorozat

2023. május 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Európában 6 csapat részvételével megkezdődik a jövő évi Húsz20-as világbajnokság selejtezője, míg Malajzia Nepált látja vendégül öt mérkőzésre.

Krikettező lányok (illusztráció)Krikettező lányok (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Jövőre újra itt a Húsz20-as világbajnokság, és végre elkezdődnek az európai selejtezők is. Ezúttal új rendszerben: most már két körös lesz a földrész selejtezőtornája. A most kezdődő első tornán a gyengébb (de nem a leggyengébb) csapatok közül vesz részt hat, és majd a két továbbjutó csatlakozik a második fordulóhoz, amit szeptemberben Spanyolországban rendeznek, és ahol két erősebb válogatottal, Skóciával és Hollandiával vívhatnak majd meg a selejtezők világszintű körébe való kijutásért.

A mostani torna hat résztvevője pedig a következő:

Érdekesség, hogy Törökország még csak most fogja lejátszani története első női NH20-as mérkőzéseit.

A selejtező ma kezdődik, és a 15 mérkőzést mindössze 4 nap alatt bonyolítják le. Május 31. szünet lesz, így a torna június 2-án fejeződik be.

Mindeközben Ázsiában egy kevésbé jelentős, de érdekes csemegének minősülő sorozat indul ma: Malajzia öt NH20-ra fogadja Nepált az UKM-YSD krikettpályán. A két válogatott eddig háromszor találkozott egymással NH20-as meccsen (utoljára 2021-ben), mindháromszor Nepál nyert.


Alapból nem látható kép
×