Eldőlt: a Los Angeles már nem lehet az MLC első bajnoka

2023. július 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Megérkezett Észak-Karolina államba a Major League Cricket: most hét mérkőzést a morrisville-i Templom utcai pályán játszanak. (Majd a rájátszásra visszatérnek Texasba.) Az első itteni mérkőzésen a Washington Freedom legyőzte a Los Angeles Knight Riderst, amivel már most eldőlt, hogy utóbbiak nem juthatnak be a rájátszásba.

Los Angeles látképe (illusztráció)Los Angeles látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Nserrano (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Észak-Karolina lett Texas után a második állam, ahol MLC-mérkőzést rendeznek. Ugyan az itteni stadion egyik csapathoz sem tartozik, de amíg nincs kész mindenkinek a saját pályája, addig a szervezők úgy gondolták, elhozzák ide is a krikettet.

A Los Angeles úgy lépett ma pályára, hogy tudták: ez az utolsó esélyük, innentől kezdve mindkét hátralevő mérkőzésüket meg kell nyerniük, különben elveszik minden esélyük a rájátszásba való továbbjutásra. Ennek ellenére, miután ellenfelük a dobást választotta, nagyon lassan fogtak hozzá az ütéshez: 3 játszma után még csak 7 pontjuk volt. Ezek után viszont fokozatosan egyre és egyre gyorsítottak, a pontarányuk a félidő végéig szinte megállás nélkül nőtt, így végül egész tisztességes pontszámot: 175-öt tudtak összehozni. Ebben a legnagyobb szerepet Andre Russell játszotta, aki 6. rendben bejőve 37 dobásból jutott el 70 futásig, és nem kevesebb mint 6 db 6-ost és ugyanennyi 4-est ütött.

A kergetés viszont pont ezzel ellentétesen haladt. A Washington nagyon bekezdett az erőfölényben, a 2. játszma végére már 34 ponton álltak, de ők meg innentől kezdve lassítottak, és pontarányuk meg megállás nélkül csökkent! Egy ideig nagy kérdés volt, hogy mennyire tart ki és milyen mértékű lesz ez a csökkenés: elég lehet-e ahhoz, hogy végül elérjék a célt. De csak ideig volt kérdés, mert ahogy közeledtünk a vége felé, egyre jobban látszott, hogy bizony elég lesz – és végül annyira elég lett, hogy még 11 dobás maradt is, amikor sikerült a kergetés.

Mostanában elég ritka, hogy olyan játékost válasszanak meg a mérkőzés legjobbjának, aki a vesztes csapatban szerepelt, de ezúttal ez történt: Russell kiváló teljesítményét ugyanis legalább ezzel elismerték.

Mint említettük, a Knight Riders ezzel a vereségével lemondhat a továbbjutásról, viszont a másik 5 csapat még öldöklő harcot folytat érte a következőkben: 4 csapat áll ugyanis 4 ponttal, és még van egy 2-pontos is. Nekik mind megvan az esélyük a rájátszásra.


Alapból nem látható kép
×