Egy kicsit megemberelte magát a Karib-térség az India elleni teszt 2. napján

2023. július 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem mondhatjuk, hogy a karibiak lennének nyerő helyzetben, hiszen India 438 pontra elhúzott, de a második negyedben bizony elég stabilan állnak a lábukon a hazaiak: lassú játtékal ugyan, de fölaraszoltak 86/1-ig.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nem sok telt el a teszt mai napjából, és ahogy várható volt, Virát Kohlí megszerezte a százasát: ez volt neki egyébként a 29. a tesztben és már a 76. a három nemzetközi formátumban összesen. Sőt, ugyanebben a játszmában Ravindra Dzsadedzsá is eljutott a maga ötveneséig.

Azonban 121 pontnál véget ért Kohlí menetelése: egy kockázatos szimplát vállalt be, de a mezőnyjátékos ügyesen rádobta a kapura, így az ütős centikkel ugyan, de lemaradt – úgy néz ki egyébként, hogy ha elvetődött volna, elérte volna a vonalat.

A negyed krónikájához hozzá tartozik még Dzsadedzsá vitatott kiesése is: még a videóelemzések után is vitás, hogy beleért-e a labdába az ütővel, ráadásul a tévés közvetítésben mintha egy másik ütést lassítottak és elemeztek volna, nem pedig azt, amit kellett volna. Dzsadedzsá egyébként tiltakozás nélkül elfogadta a bíró döntését, és később szakértők is megerősítették, hogy jó ítélet született.

A következő játékrészben a karibiak, valószínűleg azért, hogy elkerüljék a múltkori szégyen megismétlődését (amikor is 150 illetve 130 ponttal mind kiestek), most nagyon védekező stílusban kezdtek ütni. Jó öreg tesztkrikett-játékrészt láthattunk tőlük, a 41-ből 12 szűz játszmával, és alig több mint 2-es pontaránnyal. A leglassabb Kraigg Brathwaite volt, aki 128 dobásból 37 futásig jutott, de ő legalább nem esett ki, csak Tagenarine Chanderpaul. A harmadik ütős, az újonc Kirk McKenzie kicsit gyorsabban haladt, ő még egy 4-est és egy 6-ost is ütött 25 dobás alatt. Jelenleg ő a másik Brathwaite-en kívül, aki a pályán van. A csapat 86-ig jutott, ami jobb, mint múltkor, de a hátrányuk így is 352 futás.


Alapból nem látható kép
×