A Seattle jutott be elsőként az MLC rájátszásába

2023. július 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Wayne Parnell megszerezte a torna történetének első ötös zsákmányát: többek között ennek is köszönhetően a Seattle Orcas könnyed győzelmet aratott a Texas Super Kings ellen, így már matematikai esély sincs rá, hogy lemaradjanak a rájátszásról.

Seattle látképe többek között a jellegzetes Űrtű nevű toronnyal (illusztráció)Seattle látképe többek között a jellegzetes Űrtű nevű toronnyal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Jól indult a mérkőzés a dobással kezdő Orcas számára: Parnell mindjárt az első dobásból kiejtette a korábban igen veszélyesen játszó Devon Conwayt, ráadásul a teljes első játszma során csak 2 pontot tudtak szerezni a szuperkirályok. Ezek után ugyan jött néhány szép határütés, de a 9. játszmára már 6 kaput is elvesztettek az ütők, és a félidő felénél még csak 56 pontot mutatott a csapat neve mellett az eredményjelző. Dwayne Bravo és Daniel Sams kisebb fellángolásai pedig nem voltak elegendők ahhoz, hogy a texasiak versenyképes célt állítsanak fel: mindössze 127-ig jutottak. Parnell pedig még az utolsó játszmában is szerzett két kaput, így összességében 5-tel zárt, így a dél-afrikai dobó beírta magát az MLC történelemkönyvébe: ő lett az első, akinek meglett az ötös zsákmány.

Bár a kardszárnyú delfinek kénytelenek voltak nélkülözni Shimron Hetmyer játékát (aki a válogatotthoz csatlakozott), de így sem forgott nagy veszélyben a győzelmük. Végre Quinton de Kock is fromába lendült és 50-est ért el, de Heinrich Klaasen is nagyban hozzájárult a kergetés sikeréhez, például azzal, hogy a 15. játszmában egymás után 5 db határt ütött. Így aztán a seattle-ieknek még 24 dobás megtakarításával sikerült elérniük a célt.

Ezzel a győzelemmel föl is jöttek a tabella élére. Mivel a 6 csapatból 4 bejut a rájátszásba, ezért ők csak úgy maradhatnának le róla, ha 4-en is megelőznék őket: ez azonban lehetetlen, mert ahhoz a többi csapatnak mind szüksége lenne egy-egy győzelemre, sőt, van, amelyiknek kettőre is, de az egymás elleni párosítások miatt nem lehetséges, hogy ez megtörténjen.


Alapból nem látható kép
×