Ausztrália közelebb araszolt a Hamvak megtartásához a mai, esős napon

2023. július 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Ahogy az várható volt, sok esőt hozott a 4. teszt 4. napja, de azért 30 játszmára így is volt idő ma. Ez a 30 játszma pedig inkább Ausztráliának sikerült jobban, mert csak 1 kaput veszítettek, miközben 101 futással gyarapodtak.

A híres angol eső... (illusztráció)A híres angol eső... (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mint az az eredménylapból kiolvasható volt, Anglia igen jó győzelmi esélyekkel állt a 3. nap végén, de a krikettben nem elég az eredménylapokat nézni. Kell az időjáráselőrejelzéseket is. Márpedig azokból egész más volt kiolvasható: méghozzá két nap eső. Ami nagyon könnyen döntetlenhez vezethet. És ha döntetlen lesz, akkor Anglia már nem nyerheti meg az 5-mérkőzéses sorozatot, így Ausztrália megtartja a Hamvak-trófeát.

Az előrejelzés pedig természetesen bevált. Már a helyi idő szerint 11 órára tervezett kezdést is 14:45-ig kellett halogatni, de ezek után sem a verőfényes napsütésé lett a főszerep. Még a fényszórókat is be kellett kapcsolni, ami nem sok jót jelentett senki számára.

A mérkőzés ezek után szép lassan csordogált, az ausztrálok továbbra sem mutatták sok jelét az agresszív játéknak, ami persze érthető is az ő szemszögükből nézve. Aztán a 60. játszmában a 100-asához már egyre jobban közelítő Marnus Labuschagne bemutatott egy hatost, hamarosan pedig egy másikat is, és hamarosan el is érte a százat. Aztán viszont jött dobni Joe Root, a magas rendű ütős, akinek a pörgetését Labuschagne megpróbálta elnyesni, de nem ért bele, és a kapusé lett a labda. Legalábbis a bíró így látta, de az angolok nem: szerintük beleért, ezért kikérték a videóbírót, és kiderült, hogy igazuk van: Labuschagne búcsúzott! A 71. játszmában volt egy hasonló eset, bár akkor nem nyesésről volt szó, a labda a lábszárvédőn pattant meg: az angolok itt is kikérték a DFR-t, de ezúttal valóban nem történt kiesés. A következő pillanatban, 17 órakor pedig elérkezett a teaszünet ideje.

A teaszüneté, és mint ezek után kiderült, a napok közi szüneté is, ugyanis nem sokkal a tea letelte előtt újabb eső kezdődött, így ismét bejöttek a ponyvák a pályára. Végül 18:25 táján a bírók úgy döntöttek, ma már nem lesz több játék.

A holnapi előrejelzés az angolok számára semmi jót nem ígér, az ausztrálok számára viszont igen: ebből mindenki kitalálhatta, hogy természetesen sok-sok esőt jósolnak holnapra is. Érik a döntetlen.


Alapból nem látható kép
×