Nem sokat haladt előre a meccs a Karib–India teszt 3. napján

2023. július 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Igaz, hogy az eső miatt rövidebb is lett a nap, de nem ez volt a fő oka a kevés haladásnak, inkább a Karib-térség védekező stílusú játéka. India így is szerzett 4 kaput, de már csak 10 futás kell a karibiaknak, hogy elkerüljék a továbbjátszást, és ha ez sikerül, akkor jóval közelebb kerülünk egy esetleges döntetlenhez.

Antiguai tájkép (illusztráció)Antiguai tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tegnap már láthattuk, mire számíthatunk a hazai csapattól: lassú, de biztonságos ütőjátékra. Ez pedig, ahogy várható volt, ma is folytatódott. A nap 67 játszmája alatt végig ők ütöttek, de mindössze 143 futást gyűjtöttek be!

A leglassabb ütős Jermaine Blackwood volt, aki 92 dobásból ért el 20 pontot, abból is két darab 4-est, tehát igazán nem mondható, hogy sok szimplát láthattunk volna tőle. A leggyorsabb pedig, ahogy tegnap is megírtuk, az újonc Kirk McKenzie, aki mára 32-ig jutott 57 dobásból, de a szintén újonc dobó, Mukes Kumár, megszerezve élete első tesztkapuját, kiejtette. Ez egyébként pár perccel 11 óra előtt történt, és azonnal a kiesés után esőszünet következett, ami valamivel több mint 1 órán át tartott.

Az 58. játszma egy kis életet hozott a meccsbe: ekkor láthattuk a mai egyetlen 6-ost (Kraigg Brathwaite jóvoltából), majd a következő dobásból egy ritka 5-pontosat: itt egy szimpla után a mezőnyben Dzsadedzsá rádobta a kapura, de mellément, és a túloldalon kiment a pályáról.

14:45-kor elérkezett a teaszünet ideje, amit rögtön Blackwood kapuja követett, 16 óra táján pedig Joshua Da Silva is kiesett. Ezt a pillanatot pedig ugyanúgy, mint McKenzie távozását, ismét eső követte, és ismét csaknem egy óra szünet. A végén, amikor még 17 játszmányi idő lett volna, a játékvezetők ismét lehívták a pályáról a játékosokat, talán a rossz fény miatt, és beszüntették a mai játékot. Úgy tűnik, a bíró már a gyenge fény okán nem engedélyezte volna, hogy gyors dobók dobjanak, India pedig nem akarta vállalni, hogy csak pörget, ezért egyeztek meg a nap lezárásában. Holnap várhatóan fél órával korábban kezdenek, hogy legalább annyit bepótoljanak a mai sok elveszett időből.


Alapból nem látható kép
×