Saurabh Netravalkar megszerezte az MLC első hatos zsákmányát

2023. július 23. – Szerző: Krikettgalaxis

A Húsz20-ban ritkán látható teljesítménynek köszönhetően a Washington Freedom bőven meg tudta védeni az alacsonynak tűnő eredményét a San Francisco Unicorns ellen.

A Kapitólium, a washingtoni törvényhozás székhelye (illusztráció)A Kapitólium, a washingtoni törvényhozás székhelye (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nem indult jól a Washington számára a mai mérkőzés eleje: az erőfölény 6 játszmája után 33/4-en álltak. Amikor ezek után úgy tűnt, Moisés Henriques talán tud adni valami új lendületet az együttesnek, a 13. játszmában őt is kiejtették (Matthew Wade kapus látványos elkapása kellett hozzá), sőt, 14 játszma után már 6 vesztett kapuval és még csak 82 szerzett ponttal álltak. A félidő végére mindössze 133 futást tudtak begyűjteni, ami alacsonyabb, mint az ezen a pályán mért 151-es átlag.

A kergetés ráadásul igen jól kezdődött az egyszarvúk számára: mindjárt az első játszmában 2 extra mellett Finn Allen három 4-est is bemutatott, így a győzelembecslő számítások már igen nagy valószínűséget adtak a San Francisco sikerének. De aztán jött előbb Anrich Nortje, majd háromszor Saurabh Netravalkar, akiknek köszönhetően az erőfölény végére a nyugati parti csapat ugyanúgy 4 vesztett kapuval állt, mint annak idején a fővárosiak. A következőkben a játék képe is hasonlóan alakult: lassú előrehaladás és néhány vesztett kapu jellemezte. A végére már úgy lemaradtak a kergetők, hogy az utolsó játszmában már 33 futás kellett volna nekik. Ehelyett nem több mint kettőt tudtak begyűjteni, miközben Netravalkar 3 újabb kaput szerzett ebben az egy játszmában. Persze, lehet mondani, hogy ilyenkor már könnyebb, de attól még a hatos zsákmány az hatos zsákmány: méghozzá az első az MLC történetében. Sőt, a dobó gazdálkodása is rendkívül alacsony, 2,34 volt a mérkőzés során! Nem csoda, hogy őt választották meg a mérkőzés legjobbjának.

Győzelmével a Washington följött a tabella második helyére és biztosan bejutott a rájátszásba, míg a San Francisco nehéz helyzetbe került: ugyan most még a negyedik helyen áll, de a mögötte levő New York eggyel kevesebbet játszott, és sokkal jobb az NFA-ja, mint nekik.


Alapból nem látható kép
×