MLC: a nyeretlen legyőzte a veretlent

2023. július 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Különösebb tét nélküli mérkőzésen megszerezte első győzelmét az MLC-ben a Los Angeles Knight Riders és elszenvedte első vereségét a Seattle Orcas. Előbbi így sem juthat már tovább, utóbbi pedig így is továbbjut.

Los Angeles látképe (illusztráció)Los Angeles látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Nserrano (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Az már korábban eldőlt, hogy az eddig minden mérkőzését megnyerő Orcas biztosan továbbjut a rájátszásba, és az is, hogy az eddig a pályát mindig csak vesztesen elhagyó Knight Riders nem. De azért annyi tétje mégis volt a mai találkozónak, hogy az Orcas vajon a végén bent lehet-e az első kettőben, hogy ne kelljen végselejtezőt játszania, hanem rögtön a döntőért vívhasson elődöntőt.

A mérkőzés egyébként 2 órával korábban kezdődött, mint ahogy azt régebben eldöntötték, méghozzá a stadion gyenge világítástechnikája miatt. Szóval azért Amerikában sem minden tökéletes! Így viszont legalább magyar idő szerint is július 23-án vége lett a mérkőzésnek, még éjjel 22 óra táján. Teltház most sem volt, de azért szép számmal gyülekeztek a nézők.

Az első félidőben a Seattle ütött. Númán Ánvar gyorsan bemutatott 5 db 4-est, később Heinrich Klaasen pedig 13 dobásból jutott el 25-ig, így nem mondhatjuk, hogy rosszul kezdett a csapat – de azt igen, hogy rosszabbul folytatta. Miután Klaasen is kiesett, lassult a játékuk, és 15 játszma után 120/5-tel álltak. A 3. rendből még a pályán maradt Sehán Dzsajaszúrija viszont adott némi reményt a csapatnak: innentől kezdve az utolsó kivételével minden játszmában ütött legalább egy határt, így végül az együttes 170-nel zárt: ez egyébként eddig a morrisville-i pálya második legmagasabb első félidei pontszáma a bajnokságban – a legmagasabbat viszont éppen az LAKR érte el!

A második félidő viszont rosszul indult a Los Angeles számára. Cameron Gannon kétszer is gyorsan lecsapott, de kaput szerzett még a 3. játszmában Imád Vaszím és az 5-ödikben Andrew Tye is, így az állás a játszma végén már 23/4 volt. Ekkor jött azonban be a pályára Rilee Rossouw, aki elkezdte gyártani a határokat, és végül, hiába estek ki a társai közül sokan, a végére mindössze 38 dobásból 78-neskiig jutott, így sikerült levadászniuk a célt.

Ez volt egyébként a Los Angeles utolsó meccse a szezonban, de legalább szépen búcsúztak. Még nem biztos, hogy utolsók lesznek a tabellán, mert ha az MI New York még kétszer jó nagy különbséggel kikap, akkor ők még lecsúszhatnak az utolsó helyre, de ehhez szinte valószínűtlenül nagy vereségekre lenne szükség... Az Orcas pedig továbbra is vezeti a tabellát, és még egy mérkőzésük hátravan.


Alapból nem látható kép
×