A Szuperkirályok bejutottak az MLC-rájátszásba, a San Franciscón csak a csoda segíthet

2023. július 25. – Szerző: Krikettgalaxis

Az egyszarvúk viszonylag jónak tűnő célt állítottak fel, de a végén begyorsító Daniel Samsnek köszönhetően a Texas örülhet a továbbjutásnak. A nyugatiak csak akkor juthatnak tovább, ha az utolsó meccsen az MI valami földöntúlian nagy vereséget szenved.

Dallas látképe (illusztráció)Dallas látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Telt ház és jó hangulat fogadta a két csapatot a Major League Cricket idei szezonjának utolsó előtti morrisville-i találkozóján: ki tudja, rendeznek-e itt még valaha MLC-meccset, ha innen holnap-holnapután visszaköltöznek Dallasba? Hiszen ez most is csak ilyen tartalék pálya volt, egyik csapatnak sem otthona, és jövőre várhatóan kész lesznek az új stadionok.

Nagyjából 30 fokos meleg és magas páratartalom jellemezte a körülményeket, és úgy tűnt, a talaj kedvező az ütősöknek, mondjuk egy 160-as cél könnyen lekergethetőnek tűnt már így előre is. A texasi csapatból az eddig minden meccsen szereplő Dwayne Bravo ezúttal egy apróbb sérülés miatt hiányzott.

Az első félidőben, amikor az Unicorns ütött, sem az ütősöktől, sem a dobóktól nem láttunk nagyon kiemelkedő teljesítményt, bár Matthew Wade 30 dobásból elért 49 pontja és Gerald Coetzee négyes zsákmánya szembe ötlik, ha valaki böngészi az eredménylapot. Valószínűleg sokat számított, hogy az egyik nyitó ütős, Finn Allen már az első játszmában búcsúzott Daniel Sams jóvoltából. Sams még a végén is dobott egy kaput, igaz, a gazdálkodása a legmagasabb volt az összes dobó közül. Végül az SFU 171 ponttal zárt, ami azt jelentette: teljesen nyílt a meccs, izgalmas második félidőre lehetett számítani.

A kergetés kicsit nyögvenyelősen haladt a Texas részéről, főleg, mert az idény előtt nagy felhajtással beharangozott sztárjuk, Faf du Plessis most sem mutatta be a tudását: idén már másodszor kacsázott az MLC-ben. A legtöbb pontot Milind Kumár szerezte: 52-t, viszont ezt 42 dobásból, így a pontarány viszonylag alacsony maradt a félidő nagy részében – egészen a 17. játszmáig, amikor megérkezett Daniel Sams, a meccs hőse, aki három hatost ütött egymás után, és ezzel jóformán az egész mérkőzést eldöntötte. Ráadásul neki még ezen kívül volt még három másik határütése is, így 18 dobásból gyűjtött be 42 pontot, ami elégnek bizonyult a cél lekergetéséhez.

Győzelmükkel a dallasiak biztos továbbjutók, míg a San Francisco ugyanúgy 4 ponttal áll, mint az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott New York. A New Yorknak viszont nagyon magas a nettó futási aránya, míg az egyszarvúknak alacsony. Szinte elképzelhetetlen, hogy az utolsó meccsen az MINY akkora vereséget szenvedjen, hogy az SFU mögé csússzon le, ezáltal továbbjuttatva őket.


Alapból nem látható kép
×