MLC: elődöntőben a New York, a Washington érem nélkül zár

2023. július 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Lejátszották a végselejtezőt a Major League Cricketben: a tabella 3. és 4. helyezettje, a Washington Freedom és az MI New York csatázott egymással az elődöntőbe kerülésért. Az MI alacsony célt állított fel ugyan, de meg tudta védeni.

A New Yorkhoz tartozó Manhattan látképe (illusztráció)A New Yorkhoz tartozó Manhattan látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A két keleti nagyváros csapata 4 nappal korábban már találkozott egymással a csoportkörben, akkor könnyedén nyert a New York. Most viszont nagyobb volt a tét, mert a mostani győztes folytathatta a küzdelmeket, de a vesztes erre az idényre be kellett, hogy fejezze a szereplését.

Az MI-ből ezúttal hiányzott Kieron Pollard, aki múltkor a mezőnyben vállsérülést szenvedett. De nem ez volt az oka, hogy a csapat rosszul kezdett ütésben, hanem egyrészt jól dobtak a washingtoniak, másrészt például Monank Patelt hamar kifutották, miután meggondolatlanul indult el futni egyet. Az 5. játszma végén, 12/1-es állásnál nem sokat adott volna senki a New York győzelmére! Hát még amikor hamarosan kiesett Nicholas Pooran is, aki egyébként most Pollard helyett kapitánykodott. 10 játszma után még mindig csak 47 futás állt a csapat neve mellett, 3 vesztett kapuval. Ekkor viszont már a pályán volt Dewald Brevis, aki végül egy kicsit mentett a helyzeten, és 41 dobásból 57 futást elérve csapata legjobbja lett, ám így is csak 141 ponttal végeztek összesítve, ami nem volt túl acélosnak mondható.

Nem mondhatni viszont azt, hogy a kergetés nagyon simán haladt volna. Igaz, hogy a fővárosiak az elején néhány határral bebiztosították, hogy időarányosan magasabb legyen a pontarányuk, mint a New Yorké volt, de ez az előny nagyjából a 13. vagy 14. játszma táján elfogyott, és a Washington nem tudott tovább gyorsítani. Hiába volt még ezek után egy nagyon jó játszmájuk: a 18., amikor Marco Jansen 17 pontot is szerzett, ezek után is még 25 futás kellett volna nekik a hátralevő két játszmában, amit nem tudtak teljesíteni.

A Washington így a bajnokság 4. helyén zárt, a New York pedig csatázhat a döntőbe jutásért. Kivel? Az a következő ma esti mérkőzésen derült ki hamarosan!


Alapból nem látható kép
×