Az Orcas az MLC-döntő első résztvevője, a Texas még egyszer nekifuthat

2023. július 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Az alapszakasztabella élén záró két csapat mai küzdelméből a csoportgyőztes Seattle jött ki jobban, és máris a döntőbe jutott. A Super Kingsnek sem kell nagyon szomorkodnia, mert ők még játszhatnak egy második elődöntőt.

Seattle látképe többek között a jellegzetes Űrtű nevű toronnyal (illusztráció)Seattle látképe többek között a jellegzetes Űrtű nevű toronnyal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Hat nappal ezelőtt a csoportkörben ez a két együttes már összecsapott egymással: akkor a Texas nagyon alacsony célt, 128-at tudott felállítani, amit a delfinek 16 játszma alatt lekergettek. A számokat tekintve a mai mérkőzés kísértetiesen hasonlóan alakult: a hazaiak 129-es célt állítottak, a Seattle pedig 15 játszma alatt lekergette azt!

A Texas az utolsó meccséhez képest változatlan összeállításában lépett pályára, míg a Seattle-nél visszatért a rendes kapitány, Wayne Parnell, viszont kikerült a csapatól a múltkori helyettes kapitány, Daszun Sánaka.

A szuperkirályok ezúttal nem kezdtek rosszul az ütésben, 2 játszma után már 18 pontjuk volt, de az egész idényben szenvedő Faf du Plessis ezek után hamar ismét kiesett. A csapat nem tudta megtartani a kezdeti lendületet, folyamatosan fogytak a kapuk és lassan gyűltek a pontok. A haláljátszmákban még egy utolsó nekifutást vettek és egy picit begyorsítottak, de nem eléggé: mindössze 128 pontot sikerült elérniük.

Ha már említettük, hogy Du Plessis az egész idényben szenvedett, hát ugyanez (bár talán kisebb mértékben) igaz a másik dél-afrikai sztárra, a Seattle-ben játszó Quinton de Kockra is, aki csak kapusként tudott felmutatni szép dolgokat, de ütősként csak egy 50-ese volt, amellett mindig kiesett legfeljebb 10 futással. Ez a konkrét meccs azonban ellentétesen alakult számukra: De Kock ugyanis ezúttal remekül ütött! Bár a csapat hamar elvesztette másik nyitó ütősét, Númán Ánvart, több kaput nem is szenvedtek el, így De Kock és új társa, Sehán Dzsajaszúrija gyorsan le tudta vadászni az alacsony célt. Maga De Kock 88-neskiig jutott 50 dobásból, 10 db négyessel és 4 db hatossal! Az a furcsa helyzet állt elő tehát, hogy az ütős azt sajnálhatja, hogy csapata az első félidőben nem dobott egy kicsit rosszabbul, hiszen ha így lett volna, és egy kicsit magasabb lett volna a cél, akkor neki simán meglehetett volna a százas, és a győzelem akkor sem forgott volna veszélyben.

Holnap (amerikai idő szerint ma) következik a második elődöntő, ahol a most vesztes Super Kings kap még egy esélyt, és az egyre jobban formába lendülő MI New York ellen szállhat ringbe a döntőbe jutásért. Aztán egy nap szünet, és máris itt a döntő!


Alapból nem látható kép
×