Bejött a papírforma: Skócia és Írország jutott ki a 2024-es férfi NH20-as vébére Európából

2023. július 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Természetesen Anglia, mint az előző világbajnokság házigazdákon kívüli legjobb 8 csapatának egyike selejtező nélkül is kijutott, és ugyanilyen okokból Hollandia is. Most az európai különítmény Skóciával és Írországgal bővült egy 7-csapatos selejtezőtorna eredményeképpen.

A 15. századi Kilchurn-vár romjai Skóciában (Earra-Ghàidheal agus Bhòid tanácsi terület) (illusztráció)A 15. századi Kilchurn-vár romjai Skóciában (Earra-Ghàidheal agus Bhòid tanácsi terület) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tornát július 20-tól 28-ig rendezték meg Skóciában, a házigazdákon kívül Írország, Olaszország, Németország, Dánia, Ausztria és Jersey részvételével.

Ahogy azt legtöbben sejtették, végül Skócia és Írország végzett a torna tabellájának első két helyén, ami azt jelentette, hogy ők lehetnek ott a jövő évi férfi Húsz20-as világbajnokságon. Meglepően jól szerepelt azonban Olaszország is, akik az írektől is csak alig kaptak ki (csak 7 futással), és bár Skócia nagy vereséget mért rájuk, a többi csapatot, akikkel találkoztak, mind legyőzték. Ausztria viszont csalódást keltően teljesített: egyetlen győzelmet sem szereztek, csak azért lett egy pontjuk, mert az olaszok elleni meccsük eső miatt elmaradt.

Két emlékezetes egyéni teljesítményről ejtünk még szót:

A világbajnokságra összesen 20 csapat jut ki, ebből most már 14 hely elkelt, sőt, valójában 15 is, mert a most zajló kelet-ázsiai és óceániai selejtezőből kijutott Pápua Új-Guinea is (annak ellenére, hogy annak a tornának még nincs is vége). Az ázsiai selejtező első köre is most tart, de ott még lesz később folytatás, az amerikai kontinens és Afrika selejtezője pedig októberben illetve decemberben ér majd véget.


Alapból nem látható kép
×