Ausztrália lassan járt és egy kicsit tovább ért

2023. július 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Folytatódott a Hamvak utolsó tesztje: a második napon végig Ausztrália ütött, méghozzá igazi jó öreg tesztstílusban. Éppen a nap végére esett ki az utolsó ütősük is, viszont egy minimális, 12 futásos előnyt tudtak eddigre kiépíteni.

Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A mai nap elején csigalassú ausztrálokat láttunk: az első órában mindössze 13 ponttal növelték pontszámukat, de aztán a 82 dobásból 9 futást elérő Labushagne-t elkapták, bejött Steven Smith és a csiga egy kicsit begyorsult. Sőt, Smith néhány játszmával beállása után megdöntött egy réges-régi Bradman-rekordot is: ő lett a londoni Oval pálya történetének legtöbb futást elérő külföldi ütőjátékosa.

Ezek után elkezdtek fogyni az ausztrál kapuk, de Smith viszonylag sokáig húzta: ő végül 71-ig jutott, de nagyon sokat köszönhet a csapat a 9. rendben bejövő Pat Cummins kapitánynak is, aki 185/7-nél jött be (tehát még jó távol a 283-as angol pontszámtól), majd előbb Smithszel egy 54, majd a 10. rendű Todd Murphyvel egy 49 futásos társulást alkotott, és jócskán lefaragta a hátrányt. Végül a hátrányból előny is lett, igaz, csak 12 pontnyi, de így is rendkívül izgalmas folytatás várható.

Az angoloknál egyébként egész nap nem volt a pályán Moeen Ali, aki tegnap sérült meg, így az angoloknak csak Joe Root volt az egyetlen pörgetőlehetőségük – nem sokat vették őt igénybe (mindössze 7.1 játszmát dobott), de ezalatt két kaput is szerzett, többek között az imént dicsért Cumminsét is.


Alapból nem látható kép
×