Mélyről kapaszkodott vissza a New York, így bejutott az MLC-döntőbe

2023. július 29. – Szerző: Krikettgalaxis

A torna során is elmondható volt, hogy rosszul kezdtek a New York-iak, de a végére belelendültek, és a mai mérkőzés végéhez közeledve sem állt jól a szénájuk, végül mégis behúzták a meccset, és bejutottak a döntőbe. A Super Kings két esélyt is elszalasztott a rájátszás során.

A New Yorkhoz tartozó Manhattan látképe (illusztráció)A New Yorkhoz tartozó Manhattan látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az első elődöntőben még nem volt túl nagy nyomás a Texas csapatán, hiszen egy ottani vereség után is még folytathatták a tornát ebben a második elődöntőben. Itt viszont már nem volt hibázási lehetőség: innen valaki döntőbe jut, a másik meg nem.

Ezen a pályán eddig nagyobb arányban nyertek az ütéssel kezdő csapatok, de most érdekes módon a New York a pénzfeldobáskor a dobást választotta. És nem is kezdtek rosszul a dobásban, hiszen Trent Boult mindjárt a 3. játszmában két ütőst is búcsúztatott, köztük azt a Faf du Plessist, aki így az egész tornán mindössze 46 futásig tudott eljutni, és a legmagasabb pontszáma 14 volt... A csapat pedig a félidő hátralevő részében sem haladt túl nagy léptekkel előre, csak 158 futásig jutottak – igaz, amikor a két csapat először találkozott, akkor 154 is elég volt nekik a győzelemhez. Boult egyébként a végére 4 kapuig jutott, amivel most már nagy előnnyel tartja a vezetést a torna dobólistáján.

A kergetés során bemutatkozott az MI-ben a 20 éves dél-afrikai ütős, Stale van Staden, de a fiatal tehetség most nem sokat tudott hozzátenni a játékhoz, 6 pont után könnyelműen esett ki: nem figyelt eléggé, hogy a dobott labda jóval lassabb a megszokottnál, így nagyon korán mozdította az ütőjét. Shayan Jahangir jól haladt az elején (18 dobásból 36 futás), de miután kiesett, onnantól kezdve 8 játszmán át szinte folyamatosan csökkent a csapat pontaránya, sőt, a 14. játszma végén már úgy álltak, hogy 36 dobásból 69 pontra lett volna szükségük (11,5-ös arány). A hazaiak már kezdhettek örülni, ám ekkor beindult Tim David és Dewald Brevis, akik a hátralevő időben többek között 7 db hatost is ütöttek, és visszahozták a mélységből a csapatot. Végül mondhatni, hogy kényelmesen, izgalmak nélkül értek be a célba – és a Seattle Orcas elleni döntőbe, ami egy nap szünet után jön majd.


Alapból nem látható kép
×