Kohlí: nem hanyatlik a Húsz20-as játékom

2023. május 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Az elmúlt egy-két évben sokan úgy vélték: a világsztár játéka lejtőre került. Az elmúlt napok azonban megmutatták: talán mégsincs így.

Nagy örömmel tölthette el a Royal Challengers szurkolóit, amikor múlt csütörtökön kedvencük, Virát Kohlí több mint 3 év után újra százast ért el az IPL-ben. Hát még akkor milyen örömöt érezhettek, amikor három nappal később újra elérte a bűvös 100 pontot! Ezzel ő lett a harmadik játékos (Sikhar Dhavan és Jos Buttler után), akinek két egymást követő IPL-meccsen is sikerült elérnie a három számjegyet. Más kérdés, hogy aztán a csapat nem jutott be a rájátszásba, legnagyobb részt Subman Gilnek köszönhetően, aki rögtön negyedikként csatlakozott az imént említett három úremberhez: ő is zsinórban második százasát ütötte ugyanis a továbbjutásról döntő meccsen.

Amikor a szünetben Ravi Sásztrí megkérdezte Kohlít, hogy érzi magát, az ütős elmondta: nagyszerűen, és szerinte hiába mondják sokan, hogy hanyatlik a Húsz20-as játéka, ő ezt a legkevésbé sem érzi így.

Még két rekord megdőlt vagy beállítódott ezen az estén Kohlí jóvoltából: egyrészt hetedik IPL-százasával megdöntötte korábbi csapattársa, Chris Gayle addigi csúcsát, a 6-ot, másrészt ütőstársával, Faf du Plessisszel együtt 14 játékrész alatt társulásban elérték a 939 futást, ami a legtöbbnek számít egyetlen Húsz20-as tornán belül. Az eddigi rekordot (szintén 939 futás) is egyébként Kohlí tartotta (a 2016-os IPL-ben), akkori társával, A. B. de Villiersszel.

És ha már Kohlí, jegyezzük meg azt is, hogy (bár ez nem most dőlt meg, de) jelenleg neki van a legtöbb futása az egész IPL egész történetében összesen: szám szerint 7263.


Alapból nem látható kép
×