Kiosztották az IPL egyéni díjait, Subman Gil a legjobb játékos

2023. május 30. – Szerző: Krikettgalaxis

A legjobb ütősnek járó narancs sapka szintén Gilé, a legjobb dobó lila sapkája Mohammad Samíé. Az év feltörekvő játékosa Jasaszví Dzsájszvál lett.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Subman Gil nem kevesebb mint 890 futást gyűjtött be ebben az idényben, ami a második legmagasabb pontszám az IPL-ben egy szezonon belül (csak Kohlí ütött jobban 2016-ban). Mint a döntő utáni díjkiosztáskor elmondta, ez a megtiszteltetés nagyon sokat jelent neki. Fontosnak tartja a jó kezdést, és ez meg is volt, de aztán elkezdte még többet gyakorolni a hatosokat, és változtatott egy kicsit a haláljátszmákban alkalmazott technikáján is.

Mohammad Samí 28 kapuval végzett a dobóranglista élén, de ez még nem minden: a gazdálkodása is alig haladta meg a 8-at, ami szintén elég jó eredménynek számít egy ilyen, futásokban gazdag IPL-szezonban. Elmondta: bár a közönségnek biztosan tetszik, amit lát, de kivitelezni egyáltalán nem olyan könnyű. Különösen az erőfölényben van nehéz dolguk, amikor kevés mezőnyjátékos tartózkodik a pálya külső részein. Megemlítette, hogy a piros és a fehér labdás krikett jelentősen különbözik egymástól, és mindig tudni kell alkalmazkodni hozzá.

A 21 éves Jasaszví Dzsájszvál, a Rajasthan Royals játékosa, nem volt jelen a díjátadáson, mivel ő már elutazott a válogatottal Angliába a közelgő tesztvilágbajnoki döntőre. Az ő nevében most Sivam Dube vette át a díjat. Dzsájszvál egyébként 625 futást gyűjtött, amivel a ranglista 5. helyén végzett, és volt olyan mérkőzés, amikor 124 pontig jutott. Ütési aránya ráadásul 163,61 volt, ami jobb, mint azé a négy játékosé, aki megelőzte a futások számát tekintve. Gil után egyébként ő ütötte a második legtöbb 4-pontosat, szám szerint 82-t.


Alapból nem látható kép
×