Pápua Új-Guinea is ott lesz a 2024-es férfi Húsz20-as világbajnokságon

2023. július 29. – Szerző: Krikettgalaxis

A kelet-ázsiai és csendes-óceáni selejtezőben négy csapat versengett egymással, végül az ENN-státuszát idén elvesztő, de azért a térségben még mindig erősnek számító Pápua Új-Guinea hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a tornát és jutott ki a világbajnokságra.

Pápua új-guineai őslakók (illusztráció)Pápua új-guineai őslakók (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A térségből összesen 8 csapat versengett a vb-re való kijutásért: tavaly szeptemberben és októberben már volt két előzetes selejtezőtorna, ahonnan Vanuatu és Japán jutott be a mostani nyári utolsó fordulóba, ahol a térség két legmagasabban rangsorolt válogatottjához, Pápua Új-Guineához és a Fülöp-szigetekhez csatlakoztak.

Aztán a torna során kiderült, hogy ez a korábbi rangsorolás csak részben fedi a valóságot. Az nem sokáig volt kérdés, hogy Pápua Új-Guinea valóban kiemelkedik a csapatok közül (ne feledjük: nemrég még ENN-jogosultságuk is volt, ami csak a világ kb. 20 legjobbjának jár), de a Fülöp-szigeteket nem tudja senki, hogy hogyan sorolhatták be ilyen jónak. Ők ugyanis sem az utóbbi években (amikor már hivatalos NH20-at játszhattak), sem ezen a tornán nem bizonyították, hogy megérdemlik.

Pápua Új-Guinea az összes mérkőzését megnyerte, de a Fülöp-szigetek csak egyszer tudta legyőzni Vanuatut (egyszer meg kikaptak tőlük), más sikerélményük nem volt. Japán viszont elég jól teljesített: igaz, hogy Pápua Új-Guinea kétszer és Vanuatu egyszer megverte őket, de a másik három mérkőzésükön ők győztek, és végül a második helyen zártak.

Két szép egyéni teljesítményt hoztuk még a végére a tornáról:


Alapból nem látható kép
×